Op de tweewieler in plaats van de vierwieler. Foto: Studio 38c
Op de tweewieler in plaats van de vierwieler. Foto: Studio 38c Studio 38c

Ruil de benzinepomp in voor de fietspomp: FietsChallenge A12

Vervoer

MONTFERLAND - Na het succes van vorig jaar organiseert het project A12 Slim Reizen opnieuw de FietsChallenge A12. Deze fietsactie is speciaal voor werknemers en andere forenzen, die in De Liemers of het centrum en oosten van Arnhem werken. 

Individuele reizigers en bedrijven kunnen tussen 18 april en 30 september deelnemen aan deze actie. Fietsen is niet alleen gezond, met de hoge brandstofprijzen bespaart het ook kosten. Bovendien worden de gefietste kilometers omgezet in donaties aan goede doelen uit de regio.
“Vorig jaar fietsten de deelnemers samen in totaal bijna 55.000 kilometer,” vertelt Sandra Faessen, projectmanager A12 Slim Reizen. “Ze droegen daarmee bij aan de vermindering van de drukte op de A12, bespaarden 9.954 kg CO2, vergrootten hun persoonlijke gezondheid en de gefietste kilometers leverden een mooi geldbedrag op voor goede doelen.”
De punten die deelnemers bij elkaar fietsen, worden omgezet in een donatie aan goede doelen, waaronder Stichting Bergh in het Zadel en Kledingbank Montferland.


fietschallengeA12.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal