Karin Hammink, filiaalleider van VakantieXperts Matador ’s-Heerenberg. Foto: Marlous Velthausz
Karin Hammink, filiaalleider van VakantieXperts Matador ’s-Heerenberg. Foto: Marlous Velthausz Marlous Velthausz

Reisbureau klaar voor zonnige zomer

XToerisme

’s-HEERENBERG – Een zorgeloze vakantie om naar uit te kijken. Een plezierreis boeken naar een tropisch eiland, een historische stad of een besneeuwde alpentop, was altijd iets om op te verheugen en leek vaak maar een kleinigheidje. Na een bezoek aan het reisbureau was de trip een feit. Zo vanzelfsprekend is dat de afgelopen tijd echter niet geweest. De onzekere coronamaanden hebben veel mensen er toe laten besluiten om even niet het vliegtuig naar Ibiza te pakken. Inmiddels is het tij weer aan het keren en zorgen reisbureaus en -organisaties dat veilig reizen in deze tijd weer mogelijk is. Ook bij VakantieXperts Matador in ’s-Heerenberg zijn ze maar wat blij dat de moeilijkste periode verleden tijd lijkt te zijn.

Door Marlous Velthausz

De coronamaatregelen zijn nog altijd orde van de dag en de besmettingen lijken nog niet af te nemen. Toch zijn de reisbureaus weer klaar voor een toestroom aan potentiële reizigers, die eindelijk weer eens toe zijn aan bijvoorbeeld een weekje ertussenuit.
“We bevonden ons in een ontzettend zware tijd,” vertelt Karin Hammink, filiaalleider van VakantieXperts Matador ’s-Heerenberg, “maar we zijn erg trots dat we er nog steeds zijn en ook dat we al onze collega’s hebben kunnen behouden.”
Het reisbureau aan het Stadsplein is onderdeel van VakantieXperts Matador en bestaat dit jaar al zestig jaar. Het is een familiebedrijf dat, met zes filialen in de Achterhoek, een eigen directie heeft en ook een eigen beleid voert. “Wij luisteren naar de wensen van de klant en zoeken samen naar een gepaste, originele en/of betaalbare vakantie. Daar ligt onze kracht en dat willen we ook altijd uit blijven stralen. Misschien heeft dat er mede wel voor gezorgd dat mensen ons inmiddels weer volop weten te vinden. Vooral de traditionele bestemmingen als Griekenland en Spanje worden al weer volop geboekt”, vertelt Hammink.

Extra services
Op reisbureauwebsites wordt tegenwoordig volop geadverteerd met ‘Terughaalgarantie’, ‘Flexibel omboeken’ of ‘Omruilgarantie’. Hammink: “Deze extra services zijn tegenwoordig noodzakelijk om een zorgeloze reis te kunnen boeken. Het gaat immers ook om de voorpret en dan wil je zeker niet met ongerustheden in je lijf zitten. Vakantie is ontspanning en dat moet het ook zeker altijd blijven!”
In de huidige situatie is het zo dat elk land zijn eigen toegangsregels heeft. Hammink benadrukt dat het belangrijk is om dit van tevoren eerst zorgvuldig uit te pluizen. “Wij kijken samen met de klant naar de mogelijke risico’s en passen daar eventueel de reis op aan. Het is voorlopig nog even niet anders, maar we zijn al heel blij dat de toestroom weer langzaam op gang komt.”

Boektips
Hammink geeft nog een aantal tips. Zo is het belangrijk, indien iemand een doorlopende reis-en/of annuleringsverzekering heeft, om na te gaan of de verzekering de eventuele kosten als gevolg van coronarestricties vergoedt. “Je kan namelijk nogal bedrogen uitkomen als je denkt dat je verzekering alles dekt en dat dat achteraf toch niet het geval blijkt te zijn”, aldus Hammink.
Daarnaast is het in deze tijd ook raadzaam om te kijken naar de mogelijkheid om via Duitsland te reizen. “Niet alleen qua coronamaatregelen, maar ook qua kosten kunnen de verschillen groot zijn. Ook hierbij is het aan te bevelen om jezelf vooraf daarin te verdiepen. Natuurlijk helpen wij als VakantieXperts daar de klant graag mee. Zo wijzen wij kort voor vertrek de klant op eventueel veranderde maatregelen. Op deze manier komt niemand voor verrassingen te staan.”
Inmiddels ziet Karin Hammink de toekomst zonnig in: “We zijn door een diep dal gegaan, maar we hebben gelukkig ons hoofd boven water weten te houden. Nu zijn we er weer volop voor onze trouwe en toekomstige klanten en we hopen dit dan ook nog jaren te kunnen blijven doen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal