Foto: PR

IJs & More viert vijfjarig jubileum

  Zakelijk

Uit de hele regio komen mensen naar IJs&More om te proeven van ambachtelijk Italiaans ijs. Toen Ronald en Brenda Amting de zaak vijf jaar geleden begonnen, hadden ze niet verwacht dat het succes zo groot zou zijn. Al na een jaar moest het bedrijfsplan worden bijgesteld.

DIDAM - Brenda werkte als pedicure en stelde haar klanten gerust, ze zou niet in het bedrijf van haar man gaan werken. Inmiddels werkt ze meer dan fulltime bij IJs & More. Ronald werkte twintig jaar als banketbakker bij Bakkerij Brandts. Het bedrijf werd overgenomen en de nieuwe eigenaar wilde met ijsverkoop beginnen. Ronald volgde de opleiding ijsbereiden in Wageningen. Hij leerde hoe je een receptuur maakt en wat de verschillende ingrediënten doen voor de structuur en smaak.

Het idee was om in de winter 'iets met chocolade' te gaan doen. Ronald maakte chocoladeletters, net als toen hij bij de bakker werkte. Klanten vroegen of hij geen workshop kon geven. In het begin stonden volwassenen en kinderen aan een tafeltje in de winkel. Al snel werden de workshops geprofessionaliseerd. Er kwam een chocoladesmeltbak, de bovenverdieping werd omgebouwd tot chocolaterie en nu tempereren drie chocolademachines de chocolade. Alleen al via Sjors Creatief komen er zo'n 170 kinderen. In twee wintermaanden wordt er wel 800 kilo chocolade verwerkt.

De missie van IJs & More is om romig ijs te maken, met pure ingrediënten. De bakjes worden vol gespateld, bolletjes komen alleen in hoorntjes. De coupes worden mooi opgemaakt, zodat het een beleving wordt om een ijsje te kopen en op te eten. Vier jaar geleden werd de bekende MonChou ijstaart bedacht. IJs van MonChou, zo opgemaakt dat het lijkt op de populaire verjaardagstaart.

Klanten komen uit Didam en de wijde omgeving om van de vierentwintig ijssmaken te proeven. Zo komt er regelmatig een familie uit Apeldoorn voor het Bubblicious-ijs. Na een telefoontje vooraf zorgt Ronald dat ze ter plekke een halve literbak kunnen eten en nog tweeënhalve liter kunnen meenemen. Ook bedrijven zijn er klant; bij Jan&Jan en Brinks Pannenkoeken kun je een toetje van IJs & More eten. Soms worden op verzoek speciale smaken gemaakt. Schuttersgilde Loil Vooruit viert het honderdjarig jubileum met ijs van het Loils Saluutje. Hippekoeien laat ijs van eigen melk maken en tijdens de Kwekerijdagen op Bingerden kunnen bezoekers ijs proeven van melk van Angerlose koeien.

Het jubileum van IJs&More wordt op zaterdag 18 mei gevierd. Bij elk ijsje krijgen klanten een extra bolletje en alle klanten die 10 euro of meer besteden, krijgen een handige boodschappentas. Voor de winkel maakt Jumbo mooie figuren van ballonnen en in Didam worden bonbons uitgedeeld.

IJs&More
Oranjestraat 12 Didam – 06-14153308 – www.ijsenmore.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden