Haico Elshof was in 2018 prins carnaval in Kilder. Daar denken zijn vrouw Monique en hij met veel plezier aan terug. (foto: privé-archief)
Haico Elshof was in 2018 prins carnaval in Kilder. Daar denken zijn vrouw Monique en hij met veel plezier aan terug. (foto: privé-archief)

Leuke herinneringen aan carnaval 2018

  Zakelijk

De inwoners van Kilder houden wel van een feestje. Carnaval en de kermis worden er uitbundig gevierd. Mensen die Kilder verlieten, komen deze dagen graag weer terug naar het dorp waar ze opgroeiden. Haico Elshof ziet zulke feestdagen dan ook als een reünie. In 2018 was carnaval voor hem extra bijzonder, omdat hij toen als Prins het dorp regeerde.

door Karin van der Velden 

KILDER - Haico groeide op in Kilder als oudste van een gezin met drie zoons. Met zijn Monique kreeg hij twee kinderen, Dennis en Tessa. Het gezin woont in het ouderhuis, met vader en moeder Elshof onder een dak. Zolang als hij zich kan herinneren, viert Haico carnaval in Kilder. Met Monique had hij het er al weleens over gehad dat hij graag een keer prins carnaval zou willen zijn. Hij werd al eens voorzichtig gepolst en in 2017 officieel gevraagd. Nadat Haico had toegezegd, kwamen Esther Reijmer en Jan Hendriksen van de Dolbotters op een zondagavond in hoofdlijnen vertellen wat er allemaal van hem verwacht werd. Op de elfde van de elfde in 2017 werd Haico als prins gepresenteerd. Normaal gesproken zouden ze de pronkzitting met hun vrienden bezoeken, maar dat jaar hadden ze afgezegd, want Monique had zogenaamd een feestje van het werk.

Bij aanvang van de pronkzitting had Haico een kikkerpak aan, hij zou namelijk tot prins gekust worden. De oude prins moest eerst afscheid nemen, Haico kreeg het intussen Spaans benauwd in het warme kikkerpak. Daarna werd er een sprookje verteld. Bekende Kildersen kwamen de kikker kussen, zonder resultaat. Uiteindelijk kon Monique, die onherkenbaar als fee verkleed was, de kikker in een prins veranderen. Zoon Dennis en goede vriend Arno mochten hun kabouterpak uitdoen en kwamen tevoorschijn als Haico's adjudanten. Haico's leus was: Wat maak ie now dan? Een dubbele betekenis. Letterlijk vertaald, verwijst het naar Haico's werk als hovenier, waar hij onder andere tuinhuizen en terrasoverkappingen maakt. Figuurlijk in Kilders dialect betekent het: Wat doe je nou dan?

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden