Afbeelding

Jelani heeft een rolstoelbus na artikel in Montferland Journaal

Zorg

MONTFERLAND - In het Montferland Journaal van 10 augustus stond een artikel over Jelani, die dringend een nieuwe rolstoelbus nodig had. 

Zeven jaar geleden werd hij geboren met zeldzame genafwijkingen, waardoor hij weinig spierkracht heeft, snel moe is en zomaar een epileptische aanval kan krijgen. Het lukte zijn moeder Asmitha inmiddels nauwelijks om Jelani in en uit hun caddy te tillen. Bovendien slaapt Jelani veel en hij ligt lekkerder in de speciaal voor hem ontwikkelde rolstoel. Met rolstoel en al de caddy in was ook geen optie.
Een rolstoelbus is niet goedkoop. Via subsidies en fondsen werd een deel van het geld bijeengebracht, Asmitha moest zelf ook bijdragen. Daarvoor startte ze een crowdfundingactie. Na het artikel in deze krant, doneerden lezers 800 euro. En toen kwam er ineens een gebruikte rolstoelbus beschikbaar. Uit 2014, van de eerste eigenaar en weinig gebruikt. Deze bus hoeft niet te worden omgebouwd! Maar er moest wel speciale toestemming komen, die werd door de gemeente snel gegeven. Asmitha was dolblij!
Jelani kon ook niet wachten en vroeg steeds: “Hoeveel nachtjes moet ik nog slapen?” Vrijdag jl. was het zover en mocht Asmitha de sleutels in ontvangst nemen. Asmitha wil graag alle donateurs bedanken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal