Cadeautjes uitpakken! Foto: Goodwill.nl
Cadeautjes uitpakken! Foto: Goodwill.nl Goodwill.nl

Sinterklaasfeest bij Zozijn De Winde

Zorg

DIDAM - Een knuffel met geluidjes, boerderij dieren, potjes met klei, electro en memory. Dit en nog veel meer komt allemaal tevoorschijn uit de pakjes van Sinterklaas. De kinderen van Zuidzon De Winde in Didam krijgen allemaal een cadeau van de Sint dat past bij het niveau van hun ontwikkeling. 

Het is een vrolijke boel in de groepen Aap en Olifant. Kinderen dansen en springen vrolijk op sinterklaasmuziek, sommigen hebben zelfs pietenmutsen op. Er wordt gesmikkeld van pepernoten en de kinderen glunderen helemaal als ze hun cadeau krijgen en deze zelf mogen uitpakken. Daarna zijn de kinderen opvallend lang én geconcentreerd hun nieuwe speelgoed aan het ontdekken.
De Winde Zuidzon is onderdeel van orthopedagogisch centrum De Winde. Hier komen dagelijks zo’n 22 kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar voor dagbehandeling. Kinderen komen hier als zij om welke reden dan ook achterlopen in hun ontwikkeling. Medewerkers volgen de ontwikkeling en stimuleren kinderen om stapjes te maken, dit samen met betrokken therapeuten zoals ergotherapie, logopedie en fysiotherapie. Ook is er een gedragswetenschapper en worden ouders nauw betrokken bij de behandeling.
De Winde is onderdeel van Zozijn Kind & Jeugd. Betrokken ondernemers Het sinterklaasfeest is georganiseerd door Goodwill.nl Deze organisatie zet zich al 29 jaar in voor medisch kinderdagverblijven en sinds twee jaar ook voor dementie zorgcentra.
Dit en ook het sinterklaasfeest wordt mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers.

Blij met het geschenk. Foto: Goodwill.nl
Kinderen pakken pakjes uit.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal