Marianne, Natalie en Ellis. Foto: Marlous Velthausz

Marianne, Natalie en Ellis. Foto: Marlous Velthausz

Vriendinnen zetten rolstoelactie op touw

Zorg

’s-HEERENBERG – Natalie Jolink (50) kreeg eind 2007 last van een slepend been. Ze dacht eerst dat het van het sporten was gekomen, want ze ging wel vier keer in de week naar de sportschool en was altijd heel actief. Na diverse bezoekjes aan de huisarts werd ze doorgestuurd naar het ziekenhuis en daar kreeg Natalie, na diverse onderzoeken, te horen dat ze een progressieve vorm van MS had.

Door Marlous Velthausz

Haar wereld stortte in door deze grillige ziekte. Ze zat midden in de bloei van haar leven en samen met haar man Erwin Jolink hadden ze zoontje Juan, die toen anderhalf jaar was. Na jaren van steeds meer inleveren op lichamelijk gebied, werd het moeilijker voor Natalie om zich in haar huis te kunnen bewegen. Er werden veel aanpassingen in het huis verricht zoals een traplift en er werd beneden een slaapkamer met badkamer gerealiseerd. De gezondheid van Natalie ging echter steeds verder achteruit en momenteel kan ze niets meer zelfstandig. Ze zit nu hele dagen in haar elektrische rolstoel en kan hooguit een klein rondje door ’s-Heerenberg maken. Ruim anderhalf jaar kan ze al niet meer met de auto een rondje rijden of ergens naar toe, want het in- en uitstappen van een auto krijgt ze, ook met hulp, niet meer voor elkaar. Dat betekent dus dat ze nooit meer samen met haar gezin spontaan erop uit kan gaan.
Haar wereldje is inmiddels erg klein geworden. Daarom besloten haar vriendinnen, Marianne Peters en Ellis Toonen, om een doneeractie te beginnen om voor Natalie een aangepaste rolstoelauto te kunnen kopen. Deze actie loopt al een paar weken en de dames zijn al heel blij dat er al zoveel mensen gehoor aan hebben gegeven. “We hebben al een behoorlijk bedrag bij elkaar, maar we missen nog een paar duizend euro. Wellicht zijn er nog verschillende mensen die Natalie aan dit resterende bedrag willen helpen”, aldus Marianne. “Ook kleine giften zijn van harte welkom.”
Natalie hield van carnaval, van feesten en van dansen. “Ze is echt een gezelligheidsmens en een levensgenieter. Haar leven staat nu op zijn kop. Ze wil geestelijk wel, maar het lichaam en de vermoeidheid spelen nu de hoofdrol. Ze zegt vaak dat ze gevangen zit in haar eigen lichaam”, aldus vriendin Ellis. Van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat heeft Natalie met alles hulp nodig.
“Ik ben heel dankbaar met de hulp die ik allemaal krijg van familie en vrienden. Maar ben er ontroerd en overdonderd van dat er zoveel mensen al gedoneerd hebben voor de rolstoelactie. Het liefst wil ik iedereen persoonlijk bedanken en in het bijzonder Marianne en Ellis”, vertelt een geëmotioneerde Natalie. Wil je ook doneren? Dat kan naar bankrekeningnummer NL24RABO 0377983985 t.n.v. M.W.G.Peters.
Misschien komt de droom van Natalie dan toch nog uit om met haar gezin weer ergens naar toe te kunnen gaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant