Flyer over Week van het gezin. Foto: PR
Flyer over Week van het gezin. Foto: PR PR

‘Week van het gezin’ bij Welcom

Zorg

DIDAM - In de week van 30 mei tot 3 juni is het bij Welcom de ‘Week van het gezin’. Tijdens deze week wordt er op verschillende manieren aandacht besteed aan alles wat er in of rondom een gezin kan spelen. Het belooft een inspirerende en informatieve week te worden. 

Vraagbaak en Social Media
Iedere dag is er tussen 10.00 en 22.00 uur voor inwoners gelegenheid om online vragen stellen aan een professional. Dat kan gaan over het thema van die dag of over een andere gezins-gerelateerde kwestie. Op de website van Welcom kan men het thema van de dag vinden en de contactgegevens.

Daarnaast worden er iedere dag verschillende tips en weetjes op de socials van Welcom geplaatst.

Speeddate
Voor inwoners die interesse hebben om vrijwilligerswerk te gaan doen met kinderen, jongeren of gezinnen is er een Speeddate. Tijdens deze Speeddate kom je in contact met coördinatoren van deze vrijwilligersgroepen en kun je vragen stellen en ontdekken wat er past bij jou. Deze speeddate is dinsdag 31 mei van 19.00 tot 20.00 uur in het Albertusgebouw Didam.

Informatiemarkt
Op donderdag 2 juni is er van 19.00 tot 21.10 uur een informatiemarkt in het Albertusgebouw Didam. Kinderen en jongeren kunnen meedoen met leuke activiteiten en er wordt gezorgd voor een lekker hapje en drankje. Ook is er gelegenheid om met andere ouders en ervaringsdeskundigen in contact te komen en om vragen te stellen aan professionals.

Er zijn informatiestandjes van Welcom en andere professionals, zoals het Sociaal Team Montferland, de Praktijkondersteuner huisarts en een medewerker van GGNet. 

Workshops
Daarnaast zijn er vrijblijvend twee workshops te volgen. Ellen Post trapt af met een workshop over ‘Autisme in het gezin’. Zij is coach en reflexintegratietherapeut en biedt leerbegeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen die problemen ervaren in hun sociaal emotionele ontwikkeling, gedrag en bij het leren op school. Maar bovenal is Ellen ook moeder waaronder moeder van een zoontje met autisme. Vanuit haar ervaring maar ook vanuit haar kennis vertelt ze over de uitdagingen die zij is tegengekomen en geeft ze tips & tricks over hoe je hier als ouders maar ook als gezin mee om kunt gaan.

Samengesteld
De tweede workshop wordt gegeven door Ellen Jongeneel over ‘Samengestelde gezinnen’. In deze lezing vertelt Ellen openhartig en puur over haar ervaringen uit de tijd dat ze zelf opgroeide in een samengesteld gezin en over haar ervaringen als stiefmoeder en alle uitdagingen die dit met zich meebrengt.

“Het belooft een interessant en uiteenlopend programma te worden, waarbij men zelf kiest aan welke lezing wel of niet wordt deelgenomen”, aldus de organisatie.

Meer informatie
Alle activiteiten zijn in het Albertusgebouw Didam, Raadhuisstraat 3. Er zijn geen kosten verbonden aan de activiteiten behorende bij deze week. Voor alle activiteiten geldt een vrije inloop. Aanmelden is niet nodig.
Voor het complete programma en meer informatie over deze week kijkt men op de website of houdt de socials in de gaten. (Facebook: @iedereenwelcom en Instagram: @welcommontferland).


www.iedereenwelcom.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal