Alja komt onder luid toegejuichd over de finish. Foto: PR
Alja komt onder luid toegejuichd over de finish. Foto: PR PR

Sponsorloop voor Sengerema Hospital laat 65 kinderen lopen

Zorg

DOETINCHEM/KILDER - Operatie-assistent Alja Buseman uit Kilder heeft zaterdag 9 juli succesvol haar 100 kilometer sponsorloop volbracht. Samen met alle andere activiteiten die die dag rondom het clubgebouw van Argo Atletiek plaatsvonden, heeft dit ruim 8.200 euro opgeleverd voor het armenfonds van Simba Health. 

Daarmee kunnen in het Sengerema Hospital in Tanzania maar liefst 65 kinderen met standsafwijkingen, zoals klompvoetjes, worden geopereerd, zodat zij ook kunnen lopen en daarmee een toekomst hebben. Een operatie kost namelijk maar 125 euro! Voor veel mensen daar onbetaalbaar, waardoor kinderen buiten de maatschappij staan.
Alja gaat samen met andere collega’s van het Doetinchemse Slingeland Ziekenhuis daar zelf in september fysiek een bijdrage aan leveren door 2 weken te assisteren bij operaties die anders niet of nauwelijks gedaan worden vanwege gebrek aan lokale expertise en middelen. De reiskosten betalen zij en haar collega’s overigens zelf.
Alja begon die ochtend om 7.00 uur met de eerste van de vier lussen met een lengte van gezamenlijk ongeveer 25 kilometer die ze speciaal daarvoor had uitgezet in het buitengebied van sportpark de Bezelhorst. Na iedere lus volgde er een wandel- en herstelrondje op de baan van Argo. Op die manier konden meelopers eenvoudig aanhaken voor één of meerdere lussen, zodat Alja uiteindelijk nooit alleen heeft gelopen. Door een noodgedwongen onderbreking van haar intensieve training in de aanloop naar dit evenement was de voorbereiding niet optimaal, waardoor ze één van de lusjes heeft doorgebracht op de massagetafel en twee lusjes heeft meegefietst. Echter, de 82 kilometer die ze daadwerkelijk zelf heeft gelopen werd door iedereen gezien als een magnifique topprestatie.
Onder luide toejuichingen kwam Alja om 18.20 uur vermoeid maar van oor-tot-oor lachend over de finish. Haar missie “Lopen zodat anderen ook kunnen lopen” is zonder meer geslaagd.

Zie ook de website slingeland.blogspot.com/ . Daar staan ook de mogelijkheden om te sponsoren of te doneren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal