Parentshouse in Wehl. Foto: PR
Parentshouse in Wehl. Foto: PR

Parentshouse in Wehl geopend

Zorg

Parentshouse in Wehl geopend

WEHL - Ouders van minderjarige kinderen, die vanwege hun scheiding op korte termijn geen woning kunnen vinden, kunnen sinds kort terecht in de voormalige kosterswoning in Wehl. Deze woning is omgebouwd tot een Parentshouse en bestaat uit drie ruime kamers, een gezamenlijke woonkeuken, logeerkamer voor kinderen, grote berging en tuin.

Als samenwonen niet meer gaat, begint in de praktijk vaak een zoektocht voor één van de ouders naar geschikte woonruimte waarin ook de kinderen welkom zijn.
Woonruimte vinden in de buurt van je kinderen is moeilijk en dat leidt vaak tot veel extra spanningen door dit gedwongen samenwonen, onvrijwillig verder weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen. Allemaal niet bevorderlijk voor het welzijn van alle betrokkenen in deze toch al ingewikkelde en onrustige tijd. De gevolgen kunnen enorm zijn.
Parentshouses wil die vrije val voor zijn en zo een positieve bijdrage leveren in moeilijke tijden. Daarmee helpen wij zowel ouders als kinderen in echtscheidingssituaties. Het huis biedt woonruimte voor maximaal een jaar aan drie mensen en moet als overbrugging worden gezien richting vaste woonruimte. Bewoners mogen ook eerder weg als ze die eigen plek hebben gevonden. Zo wordt ruimte gemaakt voor nieuwe bewoners.

De woning wordt beheerd en gehuurd door de plaatselijke stichting Parentshouse Wehl en omstreken, waarvan vijf Wehlenaren het bestuur vormen. Wil je meer weten over Parentshouses? Kijk dan op www.parentshouses.nl/wehl. Of stuur een e-mail naar parentshousewehl@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal