Een van de goedbezochte bijeenkomsten van Alzheimer Trefpunt Doetinchem. Foto: PR

Een van de goedbezochte bijeenkomsten van Alzheimer Trefpunt Doetinchem. Foto: PR

Eerste bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Doetinchem dinsdagavond 10 januari 2023.

Zorg

DOETINCHEM - Het afgelopen jaar wisten veel mensen de weg naar het Alzheimer Trefpunt in Doetinchem goed te vinden. De zaal in Lunchroom Buuls, op het oude gevangenisterrein van de Kruisberg aan de Klootsemastraat 1 in Doetinchem, zat regelmatig vol. De maandelijkse bijeenkomsten van het Alzheimer Trefpunt Doetinchem blijken een steun te zijn voor mensen die te maken krijgen met de diagnose dementie. De volgende bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 10 januari 2023. Inloop vanaf 19.00 uur. Start programma 19.30 tot 21.00 uur.

Het Alzheimer Trefpunt
Het Alzheimer Trefpunt is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, familie, vrienden en anderen belangstellenden. Maandelijks gaat de gesprekleider in gesprek met een professional over een specifiek onderwerp. Tijdens de informele bijeenkomsten krijg je informatie over dementie, kun je vragen stellen en ideeën en ervaringen uitwisselen.

Dinsdagavond 10 januari
Voor deze avond, met het thema Verschillende vormen van dementie zijn nog plaatsen beschikbaar. Bij dementie kunnen de hersenen alle informatie niet goed verwerken. Er zijn veel verschillende vormen zoals Alzheimer, vasculaire dementie en fronto-temporale dementie. Wat gebeurt er in de hersenen, hoe signaleer je beginnende dementie? Hierover wordt gesproken met een geriater. Toegelicht wordt hoe het proces verloopt en vragen komen aan bod als ‘speelt erfelijkheid een rol’ en ‘welke behandelmogelijkheden zijn er’?

Aanmelden en meer informatie via mail at.doetinchem@alzheimervrijwilligers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal