Celeste, Angeline en Anouk zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Op de foto ontbreekt Iris, zij is met zwangerschapsverlof. Foto: Karin van der Velde

Celeste, Angeline en Anouk zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Op de foto ontbreekt Iris, zij is met zwangerschapsverlof. Foto: Karin van der Velde

Huiskamer Anne-Wil bezorgt iedereen een gezellige dagbesteding

Zorg

DIDAM - Huiskamer Anne-Wil gooit het roer om en richt zich voortaan alleen nog op dagbesteding. Bezoekers, wijkbewoners, bewoners van de Poort van Diem en straks ook Kelsche Hofstede kunnen samen gezellige uren beleven. Dat maakt de dagbesteding van Huiskamer Anne-Wil uniek. Medio 2023 komt er in de Kelsche Hofstede een grote ruimte beschikbaar, waar iedereen welkom is.

Vanaf 1 april wordt het mogelijk om ook via de gemeente de dagbesteding van Huiskamer Anne-Wil te bezoeken. “We zijn vanaf dan onderaannemer van De Plantage uit ‘s-Heerenberg”, vertelt eigenaar Angeline Loeters. “We waren een thuiszorgorganisatie en deden ook dagbesteding, maar de tak thuiszorg hebben we verkocht aan de Thuiszorg Zusters. Mijn hart ligt bij de ouderenzorg en ik ben blij dat ik me daar vanaf nu nog meer op kan richten. Dankzij onze expertise kunnen wij ook mensen ontvangen die medicatie of andere medische handelingen nodig hebben.”

Zo ziet een dag eruit
“We beginnen ‘s morgens altijd met koffie drinken. Dan zijn er ook mensen uit de wijk en bewoners van de Poort van Diem. Daardoor hebben onze bezoekers niet echt het gevoel dat ze naar de dagbesteding gaan. De stap naar dagbesteding is voor bezoekers en ook voor hun familie soms namelijk best een drempel. En we zien dat mensen met bijvoorbeeld dementie ineens weer hele andere gesprekken voeren. Celeste, Anouk en Iris zorgen er samen met mij voor dat iedereen zich bij ons in de huiskamer thuisvoelt.”
De activiteiten zijn heel divers, bezoekers kunnen zelf bepalen wat ze willen doen. “We sporten, spelen spelletjes, knutselen of wandelen, het is maar net waar de mensen zin in hebben. Stelregel is dat niets moet, alles mag”, aldus Angeline. Wie daar behoefte aan heeft kan tussendoor even rusten in een van de comfortabele relaxstoelen.

Vers koken
“Tussen de middag wordt vers gekookt. In de Kelsche Hofstede krijgen we een hele mooie grote keuken. We hebben een map waarin voor de komende weken staat wat er elke dag gegeten wordt. Het menu is gevarieerd. De ene dag is het Hollandse pot en de andere dag wordt er geproefd van buitenlandse eetculturen”, vertelt Angeline. “Bewoners van Poort van Diem en mensen uit de wijk kunnen na inschrijving voor 8 euro per maaltijd mee-eten. Pannenkoeken en patat zijn toch wel favoriet. Als je alleen bent, ga je niet zo snel een frietje halen of voor jezelf een pannenkoek bakken.”
Nog een reden om uit te kijken naar de verhuizing van Huiskamer Anne-Wil naar de Kelsche Hofstede: dan kan er ook getuinierd worden. “We krijgen daar een groot terras en een binnentuin. Ik kijk ernaar uit om met de bezoekers bijvoorbeeld tomatenplantjes te poten en de zelfgeteelde tomaten te eten als ze rijp zijn”, aldus Angeline Loeters.
De Huiskamer Anne-Wil zit nu nog aan de Verheijstraat 2-31 in Didam en is bereikbaar via e-mail  info@stichtinghuiskamerannewil.nl en tel. 06-51432872.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal