Afbeelding

6 x interieur ideeën voor een sfeervolle badkamer

Partnerbijdrage

Een badkamer is veel meer dan alleen een functionele ruimte om snel even te douchen of je tanden te poetsen. Het is de plek waar je helemaal tot rust kunt komen en waar je je kunt terugtrekken na een drukke dag. Daarom is het ook erg belangrijk dat je badkamer mooi en sfeervol is ingericht. Hieronder vind je 6 x interieur ideeën voor een sfeervolle badkamer. Van de juiste verlichting tot de kleuren en accessoires, alles komt aan bod!

1. Natuurlijke materialen

Een badkamer heeft snel een steriele uitstraling, maar door gebruik te maken van natuurlijke materialen maak je het geheel veel sfeervoller. Denk bijvoorbeeld aan een houten wasbak of een wand van natuursteen. Ook planten in de badkamer doen het goed, omdat het zorgt voor meer groen en levendigheid in de ruimte.

2. Indeling en functionaliteit

Een belangrijk onderdeel van het creëren van een sfeervolle badkamer is de indeling en functionaliteit. Want het hebben van een comfortabele, functionele badkamer is ook belangrijk. Je wilt daarom fijne meubelstukken en sanitaire voorzieningen hebben op de juiste hoogte. En kiezen voor badkamer spots om de ruimte te verlichten. Over de juiste verlichting lees je verderop meer!

3. Monochrome kleuren 

Een kleurenpalet van één kleur kan erg mooi staan in de badkamer. Denk hierbij aan verschillende tinten grijs, beige of groen. Het gebruik van een enkele kleur geeft een rustige en serene uitstraling aan de badkamer.

4. Vintage accenten

Vintage accenten geven de badkamer een romantische en sfeervolle uitstraling. Denk hierbij aan een ouderwets bad op pootjes, een antieke spiegel of een oude kast om handdoeken in op te bergen. Ook lampen in deze stijl passen goed in een sfeervolle badkamer.

5. Relaxte verlichting 

In de badkamer is het belangrijk om goede verlichting te hebben. Maar om de sfeer optimaal te maken, is het een goed idee om verschillende soorten verlichting te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan inbouwspotjes rondom de spiegel die voor functionele verlichting zorgt. En sfeervoller licht voor de overige ruimte. Hiermee creëer je een relaxte sfeer.


6. Persoonlijke touch

Maak de badkamer helemaal af met een persoonlijke touch. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een stijlvolle en persoonlijke accessoires. Of kies voor handdoeken en badjassen in jouw favoriete kleur. Hierdoor voelt de badkamer echt aan als jouw eigen persoonlijke plekje.

Kortom, met deze 6 x interieur ideeën kun je jouw badkamer omtoveren tot een sfeervolle ruimte. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen, monochrome kleuren, een functionele en comfortabele indeling, vintage accenten, relaxte verlichting en een persoonlijke touch, creëer je een badkamer waar je elke dag weer van kunt genieten. Veel plezier met het sfeervol inrichten van je badkamer!

Dit artikel wordt u aangeboden door ledinbouwspotsleds.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal