Koningsdag in 's-Heerenberg

's-HEERENBERG - Vrijdag 27 april wordt ook in ‘s-Heerenberg Koningsdag gevierd. Om 9.30 uur start de dag met de spelletjesochtend in sportcomplex Laco voor de kinderen van de basisscholen. Op de scholen in ’s-Heerenberg wordt een programmaboekje met stempelkaart uitgedeeld. Bij Laco liggen extra kaarten klaar. Met een volle stempelkaart kunnen de kinderen een beloning ophalen bij de stand van Speel-o-theek ‘t Spölhuukske uit ’s-Heerenberg die de jaarlijkse rommelmarkt houdt op het stadsplein. De rommelmarkt is van 11.00 tot 16.00 uur. Vanaf 9.30 uur kunnen spullen aangeleverd worden. Kaarten voor de rommelmarkt zijn te koop bij Heini Bosch en kosten 15 euro. Hiervan is 10 euro borg die op de dag zelf terugbetaald zal worden. Het Oranjecomité is nog dringend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het begeleiden van de spelletjes in de sporthal. Aanmelden via contact@oranjesheerenberg.nl of via de facebookpagina van het Oranjecomité.


Lezing Groei&Bloei

DOETINCHEM - Op maandagavond 23 april vindt op uitnodiging van Groei & Bloei Doetinchem en omstreken een lezing plaats met als onderwerp: In iedere tuin een Buddleja. De Buddleja is bij iedereen wel bekent als de vlinderstruik. Jan Huiberts van Kwekerij Dependens komt alles vertellen over de Buddleja, maar uiteraard komen ook andere bijzondere planten aan bod. Kweker Jan Ook zal hij vertellen over het biologische kweekwijze. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen vijf euro. De lezing is in zalencentrum De Kruisberg, Kruisbergseweg 172 in Doetinchem, aanvang: 20.00 uur.


Bevrijd Mai-j Feest

AZEWIJN - Vanuit de feestschuur in Azewijn is er dit jaar een bijzondere editie van het Mai-j Feest: het Bevrijd Mai-j Feest. Zaterdagavond 5 mei speelt Boh Foi Toch en aansluitend komt Bandje Speciaal op het podium. Boh Foi Toch begint om 20.00 uur. Bandje Speciaal brengt geheel nieuwe medley's met alle hits van vroeger en nu. Tijdens de pauzes van de band zorgen dj's Maikel en Bas voor de muziek. Aanvang 19:30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor tien euro bij Dorpshuis 't Aschwinhuus Azewijn, LMB Guus Giesen, Stadsherbergh de Dolle Graaf en café 't Hemeltje of op www.mai-jfeest.nl. Aan de avondkassa kosten de kaarten vijftien euro.


Nomineren voor Voetbalnacht

DOETINCHEM - Voor de derde keer is op 30 mei de Achterhoekse Voetbalnacht. Zoals gebruikelijk worden tijdens deze avond verschillende prijzen uitgereikt. Nomineren voor de prijzen is tot 30 april via www.achterhoeksevoetbalnacht.nl mogelijk. Een jury zal vervolgens vijf nominaties kiezen waarop de voetbalminnende Achterhoek van 1 mei tot 29 mei digitaal op kan stemmen.