Het eerste bordje op de eerste traptrede werd zondag onthuld door mevrouw Thomassen. Foto: PR
Het eerste bordje op de eerste traptrede werd zondag onthuld door mevrouw Thomassen. Foto: PR Foto:

Natuurtheater Zeddam presenteert programma

ZEDDAM - Stichting Natuurtheater Zeddam heeft zondag de programmering voor het komende seizoen gepresenteerd. Het programma is veelzijdig, uiteenlopend van een kindervoorstelling tot een dialectmiddag en van barokmuziek tot country-folkmuziek. Firma Weijland speelt op 3 juni de voorstelling 'De molen roept'. De voorstelling staat in het teken van Zeddamse aangelegenheden. Voor Zeddammers zullen er herkenbare en hilarische zaken de revue passeren.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website of aan de kassa van het theater voorafgaand aan elke voorstelling. Wie niets wil missen, en het hele seizoen gratis toegang wil, kan een passe-partout kopen tegen een gereduceerd tarief van 32,50 euro.

Overige activiteiten
Harmonie Kunst na Arbeid organiseert een muziekfestival dat plaatsvindt op zondag 24 juni een muziekfestival. De harmonie geeft samen met muziekverenigingen uit de regio invulling aan deze muzikale middag. Op zondag 5 augustus vindt er een Sint Oswaldusviering plaats.

Natuurtheater huren
Wie op zoek is naar een mooie locatie voor een evenement of activiteit met een vereniging of organisatie, vindt wellicht is het Natuurtheater geschikt. Meer informatie is vrijblijvend verkrijgbaar via info@natuurtheaterzeddam.nl De huurtarieven staan ook vermeld op de website.

Trap van verbondenheid
Mevrouw Thomassen heeft voorafgaand aan de presentatie van het programma het eerste naambordje op de eerste traptrede onthuld. In totaal zijn er al 18 van de 30 traptreden geadopteerd.
Dit naar aanleiding van de succesvolle crowdfundingactie 'Ook zo betrokken bij het natuurtheater Zeddam?'. Het adopteren van een traptrede visualiseert de mate van verbondenheid met theater. Hoe
hoger de traptrede des te meer verbondenheid met natuurtheater. Tegen een jaarlijkse vergoeding kunnen zowel particulieren als bedrijven een traptrede adopteren. De traptrede wordt dan voorzien
van de naam en op de website zal een visuele weergave opgenomen worden.

Stichting Natuurtheater Zeddam heeft de mogelijkheid rechtstreeks per e-mail op de hoogte te worden gehouden van de laatste informatie, bijvoorbeeld wanneer bij slecht weer de voorstelling wordt
verplaatst van locatie of datum. Hiervoor kan men inschrijven via de website. www.natuurtheaterzeddam.nl

Wandelen voor goed doel met Kanjers voor Kanjers

MONTFERLAND - Huub en Ans Baars zetten zich al enkele jaren voor Kanjers voor Kanjers, onder andere door het fietsen van de Tristan Hoffman Challenge. Nu organiseren zij een wandelevenement in het Montferlandse Bos voor het goede doel, dat plaatsvindt op zondag 29 april. De opbrengst is voor Kanjers voor Kanjers.

Kinderen dicht bij huis blij maken. Dát is wat Kanjers voor Kanjers voor ogen heeft. Want ook in Oost-Gelderland zijn kinderen die niet, of onvoldoende in staat zijn om te spelen en sporten. Kinderen waar van je weet dat ze thuis bijna nooit iets extra's krijgen, omdat er nauwelijks geld is. Een kind dat langdurig ziek is, kinderen met een beperking, kinderen die om wat voor redenen niet thuis kunnen wonen of geen kind kunnen zijn.
Door het organiseren van sportieve evenementen, en donaties van particulieren en het bedrijfsleven, maakt Kanjers voor Kanjers dromen van kinderen waar. Huub en Ans Baars fietsen al enkele jaren mee aan de Tristan Hoffman Challenge, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting Kanjers voor Kanjers. Elk jaar is het de uitdaging om een bekende berg op te wandelen, te rennen of te fietsen. Een uitdaging die gepaard gaat met veel trainen en het verzamelen van sponsorgelden.
Hiervoor organiseren Huub en Ans in samenwerking met Brinks pannenkoeken, Hotel Montferland en vrijwilligers een wandeltocht in het Montferland. Er zijn drie wandelafstanden: circa 5, 10 en 15 km. De routes lopen hoofdzakelijk via onverharde paden door en aan de rand van het Montferlandse bos. De start is bij Brinks pannenkoeken in Zeddam en halverwege de routes is er een pauze bij het geheel vernieuwde Hotel Montferland op de motte met vanaf het terras een prachtig uitzicht. De wandeling vindt plaats op zondag 29 april. Inschrijven en starten van 8.00 tot 9.00 uur bij Brinks pannenkoeken, Bovendorpstraat 7 in Zeddam. Verdere info op de facebookpagina van het evenement. www.facebook.com/events/186020022161721