Gerard Wenting heeft de Kei ontvangen voor zijn inzet voor de vereniging. Foto: PR
Gerard Wenting heeft de Kei ontvangen voor zijn inzet voor de vereniging. Foto: PR Foto:

Gerard Wenting geëerd met een Kei

MONTFERLAND - Gerard Wenting heeft vorige week, na achttien jaar als secretaris van Bridgeclub Montferland te hebben gefunctioneerd, onderscheiden door de Nederlandse Bridgebond met een Kei. De uitreiking geschiedde – voorafgaand aan de bridgeclinic van Richard Ritmeijer – door Henk Uijterwaal van het District Midden en Oost Gelderland.

Wie bijzonder werk verricht binnen een vereniging kan een Kei als bijzondere erkenning krijgen. Gerard heeft altijd met hart en ziel bijgedragen aan de kwaliteit van de bridgesport en zich in het bijzonder voor BC Montferland kei-goed ingezet. De uitreiking was voor Gerard een complete verrassing.

Bridgeclinic Richard Ritmeijer
De bridge-clinic die Richard Ritmeijer, internationaal topbridger, vervolgens gaf voor bijna 100 bridgers in het Dorpshuis in Zeddam, was een groot succes. De aanwezigen waren behalve de leden van BC Montferland ook bridgers uit onze regio.

De presentatie was opgebouwd uit een algemeen deel waarin Richard vooral vertelde hoe hij zelf tot het niveau van topbridger is gekomen en welke eisen daaraan worden gesteld. Hij lardeerde zijn presentatie met vele eigen (soms komische) ervaringen in de bridgewereld. Ook de manier van het spelen van bridgespellen van topwedstrijden en de ontwikkelingen door de jaren heen kwamen uitgebreid aan de orde met voor iedereen een zeer begrijpelijk commentaar.
Het tweede deel van de avond was meer op de praktijk gericht. Alle aanwezigen hebben zes dezelfde bridgespellen gespeeld waarin de theorie van het algemene deel was verwerkt. Al deze spellen zijn achteraf door Richard Ritmeijer van deskundig commentaar voorzien en met name welke 'valkuilen' en kansen er waren. Dit was voor alle aanwezigen zeer interessant en leerzaam. Zowel de ervaren als de minder ervaren bridgers kwamen in de totale presentatie aan hun trekken.

Het enthousiasme van Richard was aanstekelijk en zorgde voor een ontspannen sfeer en stimuleerde de aanwezigen om inhoudelijke vragen te stellen. Al met al was de avond een doorslaand succes, mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring door de Regiobank Zeddam.


We Love Women Weekend in Doesburg bij Only for Men

DOESBURG - Bij Only for Men Doesburg de vrouwen in de schijnwerpers gezet tijdens het We Love Women Weekend. Een weekend speciaal voor haar. Dus neem vriendin, vrouw of moeder mee en verras haar.

Only for Men Doesburg, aan Barend Ubbinkweg 9 in Doesburg, is dit weekend een walhalla voor alle dames. Het weekend staat in het teken van verwennerij, beauty, bijzondere acties en veel gezelligheid. Het event vindt op zaterdag plaats van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Programma
Men kan hier terecht voor lingerie en badmode van Ans Koster Body Fashion, damesmode van Doormode, sieraden van SY Bracelets en zonnebrillen van Hillenaar Optiek. Ook is het genieten van cocktails van Wensink Events, is er een chocolade-demonstratie van G's Chocolate en voor de zoetekauwen is er een candybar verzorgd door LekkerszenZo. Tot slot helpt Petra Styling met een kleuranalyse, kan men in de middag een henna-tattoo laten zetten en biedt Ekris de gelegenheid voor een testrit in een Mini.