Molenwijk in Didam. Impressie: Plavei

Molenwijk in Didam. Impressie: Plavei

PR

Plavei start renovatie van 52 woningen in Molenwijk Didam

Algemeen

Didam - In de Molenwijk in Didam start begin september de renovatie en verduurzaming van 52 zogeheten VANEG-woningen. Dit wordt gedaan door ComfortElkaar onder leiding van Klomps Bouwbedrijf in opdracht van Plavei. De woningen in de Molenwijk worden comfortabeler en zeer energiezuinig. Ook de uitstraling van de woningen verbetert. De woningen krijgen een nieuwe gevel.

Om aan de slag te mogen, had Plavei akkoord van de bewoners nodig op het renovatievoorstel. Plavei ging met elke bewoner individueel om de tafel om toelichting te geven over de plannen. Bewoners reageerden enthousiast, volgens de woningcorporatie. “Ze zijn zich tegelijkertijd bewust van de impact die de renovatie met zich meebrengt.”
De woningen worden aangepakt vanwege loslatende gevelplaten, de slechte energieprestatie én vocht- en tochtproblemen. De 52 woningen krijgen een compleet nieuwe gevel en dak met nieuwe goten. Ook wordt de vloer geïsoleerd, tripleglas (3 lagen glas) geplaatst en zonnepanelen op de daken gelegd. Als de badkamer, keuken en toilet aan vernieuwing toe zijn, mogen bewoners uit het assortiment kosteloos een nieuwe uitzoeken.
De mogelijkheden om de woningen in de Molenwijk op het warmtenet aan te sluiten worden onderzocht. Dit warmtenet wordt momenteel in de Bloemenbuurt aangelegd. Plavei treft wel voorbereidingen om het in de toekomst mogelijk te maken om eenvoudig het warmtenet aan te sluiten.