Luchtfoto van het solarpark. Foto: PR
Luchtfoto van het solarpark. Foto: PR PR

Eerste Open Energiedag: open huis bij Zonnepark Azewijn

Algemeen

Azewijn - Dit jaar wordt voor het eerst de Open Energiedag gehouden: op zaterdag 11 september kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Ook Zonnepark Azewijn opent die zaterdag de deuren voor het publiek.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt.
Het zonnepark bestaat uit maar liefst 17.500 zonnepanelen die samen goed zijn voor het opwekken van 4,75Mw. Dit is gelijk aan het stroomverbruik van 1.500 huishoudens.
Pfixx Solar is al sinds 2004 actief als solar specialist. Zonnepark Azewijn is het eerste zonnepark welke in Nederland gebouwd is. In 2020 heeft het gehele park een upgrade gehad. Het zonnepark is gebouwd op een voormalige vuilnisbelt en is opnieuw landschappelijk ingepast.
Het Solarpark Azewijn is te vinden aan de Reefweg in Azewijn. Van 9.00 tot 16.00 uur zijn belangstellenden welkom om te komen kijken en te ervaren. De experts staan klaar om alle informatie te geven.

daarkrijgjeenergievan.nl