Alzheimer Dag 2021

Didam - Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het doel van deze dag is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met dementie. 

Het thema van 2021 is ‘De vele gezichten van dementie'. Veel gezichten ontmoeten elkaar overal in de samenleving: in de supermarkt, bij de bakker, de slager, op de markt maar ook in het Alzheimer Café. Dit zijn dan ook de plekken waar de Keten Dementie de Liemers en het Alzheimer Café Zevenaar aandacht vragen voor dementie.
In en rond de Wereld Alzheimer Dag verspreiden de casemanagers dementie kaarten met zaadjes van vergeet-mij-nietjes. Hierop wordt in het kort uitgelegd hoe men goed omgaat met mensen met dementie. De kaarten worden op veel plekken veelal persoonlijk uitgereikt aan voorbijgangers zodat een gesprekje over dementie mogelijk is.
Op de kaart staat in een paar woorden wat mensen zelf kunnen doen als zij iemand met dementie ontmoeten, zoals geruststellen, oogcontact maken, even meedenken en dank je wel.
Ook vanuit het Alzheimer Café worden er activiteiten georganiseerd om meer aandacht te vragen voor dementie. Op 28 september van 19.30 tot 21.00 uur is er een vrolijke theatervoorstelling in Ontmoetingscentrum De Hooge Bongert in Zevenaar. Aanmelden kan via alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl.


www.ketendementiedeliemers.nl