Stimuleringsproject laat kinderen kennismaken met sport en cultuur

Montferland - Sjors Sportief en Sjors Creatief gaat binnenkort weer van start. Sport- en cultuuraanbieders kunnen zich inschrijven.

Duizenden kinderen in de regio krijgen de kans om kennis te maken met het aanbod aan sport en cultuur. Al in ruim 100 gemeenten zorgen Sjors Sportief & Sjors Creatief er elk jaar voor dat basisschoolleerlingen kennismaken met het complete sport- en cultuuraanbod bij hen in de buurt. Zo worden ze gestimuleerd om zich te ontwikkelen.
Maar ook voor organisaties is dit een kans. De ervaring leert namelijk dat 15 procent van de kinderen na de kennismakingslessen lid wordt. Aanbieders van sport en cultuur kunnen zich gratis aanmelden via de website van Sjors Sportief en op die manier de kinderen een kennismaking aanbieden.
Deze activiteiten kunnen het hele schooljaar door plaatsvinden. Op 19 september sluit de aanmeldmogelijkheid. De activiteiten worden in een boekje uiteengezet. Deze ‘bewaargids’ wordt uitgedeeld aan alle basisschoolleerlingen in Montferland en er komt een nieuwsbrief of flyer met het aanbod.


www.sjorssportief.nl