Historische wereld in via een gratis Virtual Reality game. Foto: PR
Historische wereld in via een gratis Virtual Reality game. Foto: PR PR

VR Game in Kunstwerk!
Liemers Museum

Zevenaar - Hoewel het Liemers Museum nog niet geopend is, kunnen bezoekers zich tot en met vrijdag 24 september begeven in een historische wereld via een gratis Virtual Reality game. 

Het spel is onderdeel van het project Schatkamers van Gelderland en is in samenwerking met 34 Gelderse erfgoedorganisaties tot stand gekomen. Twee spelers dienen gestolen historische objecten terugplaatsen in de juiste periode om het verleden te herstellen.
In de VR Game heeft een kwaadaardige tijdreiziger historische objecten gestolen uit het verleden. De objecten moeten teruggebracht worden naar hun eigen tijd, om het natuurlijke verloop van de Gelderse geschiedenis te herstellen. Twee spelers reizen met behulp van Virtual Reality door de tijd, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Spelenderwijs ontdekken de gamers de geschiedenis van Gelderland. Één speler draagt de VR-bril, de ander geeft aanwijzingen. Door puzzels op te lossen en goed samen te werken, kunnen zij de geschiedenis herstellen. De game is zelfstandig te spelen. Men vindt de game tegenover het nieuwe Liemers Museum in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar.