Familieman Huub Elshof tijdens de Kilderse kermis, met zijn vrouw Gerda en kleindochter.

Familieman Huub Elshof tijdens de Kilderse kermis, met zijn vrouw Gerda en kleindochter. 

Karin van der Velden

Een laatste HUUBERDEHUUB—GERDA!!! voor Huub Elshof, een bijzondere Kildernaar

KILDER - In Kilder stond Huub Elshof bekend als een markant, bijzonder mens. Bijna 45 jaar geleden was Huub een van de oprichters van De JoepieBloazers. Hij begon er als klarinettist, maar ging al snel over naar het vaandel. Dat vaandel werd gemaakt door zijn moeder Anneke en het ging met elk optreden mee. 

Met dat vaandel ging het niet altijd goed. Na elk optreden werd het onder de balken in de garage opgeborgen. Goed verpakt in plastic. Toen Huub het op een keer tevoorschijn haalde, bleek dat zich een muizenfamilie had genesteld: “Huub kats ôver de zeik, mor ‘t vaandel ook, want den rôôk noar de moezenzeik.” Van het vaandel werd een stukje afgeknipt. Een maatje kleiner, maar wel in ere hersteld.
Huub zorgde bij de JoepieBloazers voor het archief, de stukjes in de krant, het drukken van boekjes, posters en kaartjes voor de feestavond. Tijdens het 25-jarig jubileum (het Joepie-Lu-um) kreeg hij het voor elkaar dat er een monument kwam. Het staat bij de rotonde midden in Kilder.

Grap
Als iemand iets bijzonders te vieren had of iets verdrietigs had meegemaakt, wist Huub het. Dan regelde hij een bloemetje of een hartverwarmend kaartje.
Altijd in voor een grap, stak Huub vorig jaar tijdens de Kilderse kermis nog een kaarsje op voor ‘de gevallen JoepieBloazers met de kermis': "En minsen dur bunt dur wat gevallen.” Huub laat ook levenslessen na: "Ut besef van wat er geëerd en gerespecteerd mot worden. En nooit gin wanklank ôver wie dan ook.”
Boven alles was Huub een familieman. De liefde en trots voor zijn gezin beschreef hij in een tekst, die werd gebruikt voor zijn herinneringskaartje.
Huub keek uit naar de kermis, die vorig weekend werd gevierd. Al weken stond bij zijn WhatsApp-status: "Alle drie dagen gereserveerd!!”

Op 2 september overleed hij, 63 jaar jong. Met de groeten van de Joepies krijgt Huub een laatste hoera: HUUBERDEHUUB—GERDA!!!