Kapel in Albertusgebouw toch niet haalbaar voor Filmhuis

Algemeen

DIDAM - Een verhuizing naar de kapel in het Albertusgebouw blijkt voor Filmhuis Didam toch niet haalbaar. Er moet teveel aan de kapel worden aangepast om de ruimte geschikt te maken voor het filmhuis. 

Filmhuis Didam had tot voor kort een onderkomen in gebouw Waverlo in Meulenvelden. Hier is echter geen plek meer voor de voorziening. Door de centrumplannen van de gemeente Montferland moet de bibliotheek aan de Schoolstraat plaatsmaken voor winkels en parkeerplaatsen. Een nieuwe locatie voor de bibliotheek werd gevonden in gebouw Waverlo in Meulenvelden, op de plek waar Filmhuis Didam al jaren haar films vertoont. Het filmhuis moest dus vertrekken of genoegen nemen met een ruimte die niet geschikt is voor een volwaardig filmhuis. “Dat laatste is geen optie”, zegt voorzitter Mariëlle Horsting.
Dus moet Filmhuis Didam op zoek naar een nieuwe locatie. Een moeizame zoektocht. Er deden zich al meerdere mogelijkheden voor, maar telkens ketsten deze af op praktische of financiële bezwaren. Ook het laatste alternatief, de kapel in het Albertusgebouw, blijkt nu niet haalbaar en betaalbaar.
“Er moeten teveel aanpassingen worden gedaan om deze ruimte geschikt te maken voor gebruik door het filmhuis”, vertelt Horsting. “Wij moeten alle kosten dragen voor de benodigde aanpassingen om in de kapel een ruimte te creëren, die voor meerdere doelgroepen aantrekkelijk kan worden. Daarvoor hebben wij de financiële middelen niet.”
Hierdoor staat Filmhuis Didam op dit moment met lege handen. De apparatuur is ingepakt en opgeslagen, klaar om uitgepakt en opnieuw te worden geïnstalleerd. Het enige dat nog nodig is, is een goede locatie. Een geschikte ruimte voor het filmhuis moet minimaal vijf meter hoog zijn, verduisterd en verwarmd kunnen worden, redelijk centraal liggen met voldoende plaats om te parkeren en minimaal plaats bieden aan vijftig gasten.
Wie een tip heeft voor een locatie, kan mailen naar info@filmhuisdidam.nl.