Oktober Mariamaand

DIDAM - Ook voor de maand oktober is het de werkgroep Mariavieringen van de Gabriëlparochie gelukt om vijf vieringen samen te stellen. Al sinds 2008 zorgt deze werkgroep voor de maanden mei en oktober dat in de Gabriëlparochie speciale aandacht is voor Maria. In de verschillende kerken komen gelovigen samen voor een gebedsviering met Eucharistische zegen.

Voor de komende maand bidden en mediteren zij over de volgende thema's.
In de eerste viering deze maand leggen de gelovigen de nadruk op dat Maria door God gezien is. "We vragen ons af of ook wij door God gezien zijn en bidden met Maria om Gods genade in ons leven."
In de tweede viering zoekt Maria gemeenschap met anderen om de boodschap van Jezus te ervaren en te leven. Inspireert de gemeenschap ook ons om christen te zijn?
In de derde viering ontmoeten de bezoekers Maria als maagd van de armen. "Je hoeft dus niets te hebben om bij Maria aan te kloppen. Je mag (of moet) zijn die je bent."
In de vierde week ziet men Maria als onbevlekte ontvangenis. In Maria is geen foutje te vinden. In haar manier van leven komt steeds het goede naar boven (aan het licht). Hoe zit het met ons?
In de laatste viering willen de gelovigen met Jozef en Maria stil staan bij menselijk verdriet en gemis en op hun voorspraak bidden om kracht en moed om in moeilijke omstandigheden elkaar vast te houden en de weg te vinden door het leven.
Via de weekberichten of op het rooster in de Gabriel media is te lezen waar de vieringen zijn in de maand oktober.