Montferland heeft begroting op orde

MONTFERLAND - In tegenstelling tot de afgelopen jaren, laten de begrotingssaldi 2022-2025 van Montferland een positief resultaat zien en dat biedt ruimte voor ontwikkeling.

Dat meldt de gemeente in een persbericht.
Uiteraard zijn er ook een aantal onzekerheden waar rekening mee gehouden moet worden. Risico’s voor onze gemeente blijven de uitvoering van de taken op het gebied van jeugd en zorg en ook de grilligheid van onze algemene uitkering die we van het Rijk ontvangen.
"Met de recente versoepelingen in het vooruitzicht kunnen we stapje voor stapje terug naar het ‘oude normaal’. Echter, de economische en sociaal culturele, effecten van corona zullen binnen onze gemeente naar verwachting nog een periode voelbaar blijven. Extra inspanningen vanuit de gemeente qua beleid en kosten blijven noodzakelijk. Het coronaherstelplan zal hierin leidend zijn", is te lezen.
De positieve saldi geven ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien. Voorstellen voor onder andere sport, zorg, verder ontwikkelen van dorpsplannen en regionale samenwerking worden aan de gemeenteraad aangeboden.
Wethouder Som van Financiën; “na perioden van hervormen komt er nu financiële ruimte om door te ontwikkelen. Er is ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien maar zeker ook om in de volgende bestuursperiode de gemeentelijke taken goed te kunnen blijven uitvoeren.”
De Programmabegroting 2022 - 2025 wordt 4 november door de gemeenteraad behandeld. De Programmabegroting is in te zien via de website.


www.montferland.info/begroting2022


Cabaret van Thijs Kemperink

Ulft - Thijs Kemperink is een rasechte verhalenverteller, geboren en getogen Tukker, en maakte met zijn laatste programma ook naam in de rest van Nederland. Met zijn authentieke persoonlijkheid en programma's over alledaagse thema's verpakt in grappen en verhalen overtuigde hij stad voor stad, dorp voor dorp. Op vrijdagavond 1 oktober is Kemperink te zien in de Rabobankzaal op het DRU Industriepark. Kaarten zijn voor 19 euro verkrijgbaar.