Rijbewijskeuringen

's-Heerenberg - Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig voor 75-plussers of wanneer men een groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer men om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Het Barghse Huus op vrijdag 29 oktober medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs 65 euro.
Een afspraak voor het spreekuur kan uitsluitend gemaakt worden via RegelZorg, online of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088-2323300.
Voor het laten invullen van een 'rapport oogarts' ga naar www.regelzorg.nl/oogarts.
Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten en begin vijf maanden voor deze datum met het verlengen van het rijbewijs, indien men ook medisch gekeurd moet worden.
De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan viacbr.nl of DigiD. Een papieren Gezondheidsverklaring is te koop bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.
De vragenlijst over de eigen gezondheid moet men eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Pas als het CBR een verslag van de keuringsarts heeft teruggestuurd, kan een afspraak voor de keuring gemaakt worden.
De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein.


 www.regelzorg.nl