Informatieavond over DocksNLD-2

Lengel - In de afgelopen maanden heeft een initiatiefgroep van zeven inwoners van Lengel zich bezig gehouden met de gemeentelijke plannen rond de ontwikkeling van DocksNLD2. Deze initiatiefgroep heeft informatie verzameld en daarover vragen gesteld aan de gemeente. De inwoners van Lengel zijn hierover via ‘De Lengelse App’ op de hoogte gehouden.

De gemeente wil nu graag in gesprek met inwoners van Lengel over de plannen en in het bijzonder over de invulling van DocksNLD-2.
De initiatiefgroep wil graag met de inwoners van Lengel een groep vertegenwoordigers samenstellen die de gesprekken met de gemeente gaat voeren. Deze gespreksgroep bestaat dus niet vanzelfsprekend uit dezelfde personen als de initiatiefgroep.
"Ook willen we deze groep vertegenwoordigers vooraf een breed gedragen, globale visie meegeven als leidraad in hun gesprekken met de gemeente, zodat de mening van de Lengelse gemeenschap zo zorgvuldig mogelijk verwoord wordt", aldus woordvoerder Louis Kupers.
Daarom zijn belangstellende Lengelse inwoners uitgenodigd op maandag 18 oktober om 19.30 uur in ‘t Bosmanhuus te Lengel aan de Antoniusstraat 14A, om gezamenlijk te praten over de zorgen rondom de plannen van de gemeente. Een gesprek met als doel een gezamenlijke mening te vormen over de toekomstige ontwikkelingen in en rondom Lengel.
"We hopen natuurlijk dat velen mee willen denken over de aanpak van de problematiek, maar we moeten ons wel houden aan de coronamaatregelen. Dit betekent in de praktijk dat er in ‘t Bosmanhuus maximaal 75 personen bijeen mogen komen en er vooraf een coronacheck wordt uitgevoerd. Zonder dit bewijs is toegang tot de bijeenkomst niet mogelijk. Door deze beperkte maximale capaciteit is er daardoor helaas misschien niet voor iedereen plek op deze infoavond. Om zoveel mogelijk belangstellenden een plek te kunnen bieden willen we daarom voorstellen dat er van ieder huishouden een persoon naar deze avond komt."
De organisatie van de informatieavond is in handen van Raymond Giesen, Leo van Kints, André Jansen, Tony Driessen, Annette Kneepkens, Frans Gerritsen en Louis Kupers.