Bijeenkomst in Duiven. Foto: PR

Bijeenkomst in Duiven. Foto: PR

Sterke Kerk: een inspirerende conferentie

DUIVEN - Op zaterdag 9 oktober werd de conferentie Sterke Kerk georganiseerd in De Stek, de locatie van KerkvoorNu in Duiven. Kerkleiders vanuit heel Nederland gingen aan de slag met verschillende thema’s om samen de kracht van de kerk te (her)ontdekken. Eén van de deelnemers doet verslag van deze inspirerende dag.

“Nog voor we De Stek binnengaan, worden we enthousiast begroet. Bij binnenkomst komt de heerlijke geur van verse croissants me tegemoet. Met een kop koffie in de hand loop ik de zaal in; een knusse setting en prettig licht maken het sfeerplaatje compleet.

De ochtend staat in het teken van de “Revolutie van Relevantie”. Door het gebruik van Churchmap krijg ik inzicht in de pijlers van mijn kerk en de gebieden waarin wij nog stappen kunnen zetten. Ook is er een begeleidend document waarmee mijn kerk nadien verder kan brainstormen.
Na een overheerlijke lunch luisteren we naar een inspirerend betoog met als onderwerp 'Binnen de kaders'. Het eerlijke verhaal van de kerk, dat is waar het hier om gaat. Niet het opgeklopte en mooie plaatje, maar de pure, rauwe, eerlijke versie. Door zwakte wordt de kerk sterk, daar zit je kracht. God openbaart Zijn kracht in zwakte, door genade heen.
Hierna volgt het thema 'Buiten de kaders' over de roeping van de kerk. Het bevraagt ons of dat wat je doet als gemeente in overeenstemming is met wat God wil voor Zijn kerk. Hoe sluit je het beste aan bij de mensen in je streek? We worden uitgedaagd om buiten de kaders te treden. Wees Zijn liefde, zet God centraal en houd de focus op de essentie.

Kortom, een conferentie vol inspiratie, met genoeg gelegenheid om te sparren met andere kerkleiders. Ik ga naar huis met een hoofd vol ideeën, goede moed en zie nu al uit naar de volgende conferentie!”