Boh Foi Toch. Foto: PR

Boh Foi Toch. Foto: PR

Boh Foi Toch en nog veel meer op de Lengelse Kermis

LENGEL - Nadat ze vorig jaar om de welbekende reden de laatste kermis van de Achterhoek, ook wel de vliegenkermis genoemd, niet konden vieren, hebben de organisatoren dit jaar, mede dankzij vele sponsoren, een "prachtig kermisprogramma" samen kunnen stellen. Ook wordt met een jaar uitstel het 110-jarig bestaan gevierd

Op zaterdagavond 23 oktober trapt de kermis af met een Après Ski party met .medewerking van artiesten als het Feestteam, de Sfeermakers en Jordy van de Boer. DJ Patjoo praat het geheel aan elkaar. Toegangskaarten zijn te verkrijgen via de website of aan de kassa. De tent is open vanaf 18.30 uur.
Voor het eerst in het bestaan van de Lengelse kermis is op zondagmorgen, 24 oktober, een koffieconcert met medewerking van welbekende Achterhoekse dialectband Boh Foi Toch. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten à 17,50 euro beschikbaar, te bemachtigen via www.kermisinlengel.nl. Men krijgt dan ook nog een ontbijt geserveerd. De tent opent om 9.00 uur. Om e.e.a. in goede banen te leiden, wordt mensen gevraagd plaatsen vooraf te komen reserveren. Dat kan op vrijdagavond 22 oktober 2021 om 19.30 uur in ’t Bosmanhuus, Antoniusstraat 14a te Lengel.
Na het koffieconcert op zondagmorgen gaat het programma verder met een rondgang door Lengel en ’s-Heerenberg-Oost met medewerking van Harmonie Crescendo uit ’s-Heerenberg en Schuttersgilde St. Jan uit Keijenborg. Na de rondgang wordt de kermis officieel geopend door loco-burgemeester de heer van Halteren en vindt de inzegening van de kermis plaats door pastoor Oortman. Daarna is het dansen op de muziek van orkest Free Line.
Maandagmorgen start de dag met het ophalen van kermiskoning Marco Gunsing en zijn Inge. Daarna vindt het Koningsschieten plaats op het kermisterrein en is er dansen met medewerking van het Achterhoekse Kaliber. Voor de maandag geldt dat toegangskaarten beschikbaar zijn aan de dagkassa. De toegangsprijs is vastgesteld op 8,00 euro.
Dinsdagmorgen start de dag met het ophalen van de nieuwe koning, waarna het gezelschap zich naar de schutterstent begeeft voor het traditionele appèl, waar ook de talrijke jubilarissen worden gehuldigd voor hun langjarig lidmaatschap. Na het appèl vindt op het schietterrein het aloude fladderschieten plaats. De dag wordt muzikaal omlijst door DJ Henk Pouwels,

Vanwege de huidige coronaregels gelden er strikte toegangsregels. Naast een toegangskaart, wordt mensen verzocht legitimatie en een QR-code mee te brengen. Ook wordt gevraagd naar contactgegevens voor een eventueel bron- en contactonderzoek.

Kaliber zorgt voor eindejaarsfeest bij De Jongens. Foto: PR