'Wir sind wieder da'

EMMERICH - Onder het motto 'We zijn er weer' (Wir sind wieder da) speelt het Duits-Nederlandse salonorkest Schwarze Rose op 31 oktober in het Stadttheater Emmerich. Na de gedwongen pauze door corona, verheugen alle muzikanten zich erop weer te kunnen spelen. Bezoekers kunnen een afwisselend programma verwachten met veel bekende melodieën.

"Achter een oude watermolen in het Zwarte Woud zoeken we naar goud en zilver, dat de heer Lehar daar begraven heeft … in het holst van de nacht. De glimwormpjes lichten ons bij en de kabouters komen ons te hulp. Dicht in de buurt is Gabriel in het bos onderweg, hij zoekt naar een goede palissanderboom om een mooie hobo te kunnen maken. De maan komt op en zet alles in een onwerkelijk blauw licht, juist op het moment dat Suleika en een straatjongen uit Parijs samen een tango dansen. Hopelijk zal het niet de laatste zijn … 'I love Paris', fluistert ze in zijn oor, maar haar danspartner geeft de voorkeur aan Las Vegas, waar op dat moment het wereldberoemde Circus Renz is neergestreken. De heer Van Beethoven, die net zijn Menuet voltooid heeft, schouwt het spektakel vanuit de wolken aan en roept geestdriftig: 'Da Capo, da Capo' ... echter, de sterren verbleken al en de ochtend kondigt zich aan. Een droom komt tot zijn einde: het concert kan beginnen."

Nieuwsgierig naar welke muziek er achter deze raadselachtige tekst schuilgaat? Kom dan luisteren naar het concert van salonorkest Schwarze Rose op zondag 31 oktober om 17.00 uur in Stadttheater Emmerich onder de leiding van dirigent Geert Jan Dijkerman. De entree bedraagt 12,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Theaterbüro, Grollscher Weg 6, Emmerich en op de dag zelf aan de kassa bij het theater.


www.salonorchester-emmerich.de