Efteling-achtige kerstsfeer bij Intratuin Duiven, de grootste kerstshow van Europa. Foto: PR/Saskia de Laat

Efteling-achtige kerstsfeer bij Intratuin Duiven, de grootste kerstshow van Europa. Foto: PR/Saskia de Laat

Kerstshow bij Intratuin Duiven weer indrukwekkend

DUIVEN - Het kerstseizoen begint eigenlijk pas als de kerstshow bij Intratuin Duiven open is. En het is inmiddels zover. Deze kerstshow is de grootste (17.000 vierkante meter) en één van de meest indrukwekkende van Nederland. Dit jaar met een kersthotel, een sprookjeskasteel en het traditionele kerstdorp.

De rolband naar de tweede verdieping heeft dit jaar als thema 'Het Hotel’. Het is een prachtige beleving geworden, waarbij de bezoeker start aan de buitenzijde van het hotel: een grote ‘stenen’ trap leidt naar de entree. Eenmaal binnen zijn overal stijlvolle en chique decoratie, versierde nisjes en verrassende hoekjes te zien. Er staan terrastafeltjes tegen de wand en een andere mooie trap leidt naar een goedgevulde bar.
Het hotel is gedecoreerd in de hoofdkleuren zwart, goud en cerise. Het stijltje is geïnspireerd op de jaren twintig, maar dan op een hele romantische manier. Er zijn etalages van winkelpanden die klassiek Frans aandoen. Er staan chic aangeklede dames en lieve bewegende hondjes. Op de grond liggen grote kerstballen. En ook al is er verrassend veel te zien vanaf de rolbaan, het  is toch een mooi, rustig en kloppend geheel waar de bezoeker als het ware doorheen zweeft.

Kleurige kerstdecoraties
Eenmaal boven aangekomen vindt de klant de afdeling met kerstdecoraties, met brede wandelpaden zodat iedereen de ruimte heeft met shoppen. Aan de zijkanten staan ter inspiratie tientallen gedecoreerde kerstbomen in verschillende kleuropbouw. Hier en daar zijn kleine kamertjes gemaakt, waar alle decoratie die in de bomen te zien is op kleur en stijl gepresenteerd wordt. Prachtig is ook het ‘sprookjeskasteel’ dat speciaal is ontworpen voor de kerstshow 2021. Rondom het kasteel zijn romantische kerstdecoraties in roze, mintgroen en andere pasteltintjes te vinden. Een sfeertje dat perfect past bij de kamer met Disney-decoraties van Kurt S. Adler.

Kerstdorp
Ook het miniatuur kerstdorp is weer mooi, misschien nog wel mooier dan in vorige jaren. Het is ontzettend groot. Alle huisjes zijn handig
gepresenteerd op heuphoogte en de bezoeker kan op verschillende plekken kijken naar de prachtig opgebouwde dorpjes die met veel zorg en oog voor detail zijn neergezet. Er zijn allerlei thema's, zoals Halloween, de Dickensville huisjes van Friesland (Elfstedenserie), het Efteling-thema en andere collecties. En natuurlijk rijden overal treintjes rond.

Sfeervolle decoraties bij de kerstshow van Intratuin Duiven. Foto: PR/Saskia de Laat