Maak je eigen lampion bij Schutterij Sint Martinus

DIDAM – Schutterij Sint Martinus uit Greffelkamp bestaat dit jaar honderd jaar. Dat jubileum laat de vereniging niet zomaar aan zich voorbij gaan. Nieuw dit jaar is dit knutselmiddag op zaterdagmiddag 6 november. 

Bij verenigingsgebouw ‘Ons Eigen Ding’ maken kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding een feestelijke lampion. “Alle kinderen uit Didam zijn welkom. Samen knutselen we een lampion. Het belooft een supergezellige middag te worden. Voor drinken en wat lekkers wordt gezorgd”, vertelt Tonnie Peters van Schutterij Sint Martinus. “Een week later, op zaterdag 13 november, is onze jaarlijkse lampionnenoptocht en vieren we het Sint Martinusfeest vanaf 15.45 uur. Om 16.00 uur wordt de vlag gehesen en vertrekken we met de hele schutterij naar de kerk. Uiteraard zijn de kinderen van harte welkom om met hun zelfgemaakte lampion mee te lopen. In de kerk worden de mooiste lampionnen uitgekozen en maken de kinderen kans op mooie prijzen.” 

Op de terugweg trekt de stoet door een feestelijk verlicht Greffelkamp terug naar ‘Ons Eigen Ding'. Daar krijgen alle kinderen een leuke verrassing. De knutselmiddag is op zaterdag 6 november van 14.30 tot 16.30 uur aan de Manhorstweg 3A in Didam. De toegang is gratis. De organisatie zorgt voor het benodigde knutselmateriaal.
Opgeven voor de knutselmiddag kan voor 1 november via: lampionnenoptochtgreffelkamp@gmail.com.