Kaan Ozerdogan leert de voetballers een bepaalde techniekvorm. Matthijs van Nispen kijkt op de achtergrond mee. Foto: Roel Kleinpenning

Kaan Ozerdogan leert de voetballers een bepaalde techniekvorm. Matthijs van Nispen kijkt op de achtergrond mee. Foto: Roel Kleinpenning

KOvoetbalschool blij met samenwerking vv Doetinchem

DOETINCHEM - Op jonge leeftijd al stortte Kaan Ozerdogan zich op zijn trainerscarrière. Vorig jaar begon hij zijn voetbalschool waar hij spelers nog beter en completer wil laten worden. Inmiddels is hij een samenwerking aangegaan met voetbalvereniging Doetinchem. “Ontzettend mooi dat ik bij die club de kans krijg om mijzelf en de voetbalschool verder te ontwikkelen." 

Door Hans Hissink

Het idee om vorig jaar een voetbalschool te beginnen werd ingegeven door de coronaperiode. “Jongeren zaten veel binnen en waren misschien alleen maar aan het gamen. Er mocht toen ook niet zoveel natuurlijk. Ik heb toen een bericht op Facebook gezet waarin ik individuele voetbaltraining aanbood. Al snel kwamen er aanmeldingen binnen. Voetballers uit Doetinchem die bij VIOD en DZC’68 voetballen, maar ook uit Enschede en Nijmegen. Dat was min of meer het begin van de voetbalschool.” Kaan gaf destijds zijn trainingen op sportpark De Tol in Kilder waar hij als voetballer gespeeld heeft.

Veel veranderd
Inmiddels is er veel veranderd rondom KOvoetbalschool en voor Kaan zelf. De voetbalschoolschool is inmiddels geland bij vv Doetinchem op sportpark de Bezelhorst. Kaan is daar heel blij mee. “Het is een mooi sportcomplex, kan er heel goed uit de voeten en krijg alle ruimte. Daarnaast wil vv Doetinchem met de jeugd hogerop. Heel leuk dat ik daar als trainer van het team O-11 (onder 11 jaar) aan mee kan werken. Verder zit ik in de jeugdcommissie en ga ik trainers begeleiden. Dat kan zijn door voorbeelden te geven van oefenstof die gebruikt kunnen worden tijdens de trainingen. Ontzettend mooi dat ik bij de club de kans krijg om mijzelf en de voetbalschool verder te ontwikkelen.” Met de komst van KOvoetbalschool en de reeds aanwezige keepersschool van Jaap Keukens heeft voetbalvereniging Doetinchem nu alles in huis om voetballers beter te laten worden.

Naast dat Kaan zelf de trainingen van de voetbalschool verzorgt, is er is een trainer bijgekomen. ”Ik heb Matthijs van Nispen als tweede trainer binnen de voetbalschool aangesteld. Hij heeft bij De Graafschap, Top Oss en in Cyprus gespeeld en voetbalt nu bij DOVO. Hij heeft mijzelf benaderd en aangegeven dat hij mij wil helpen. Ontzettend fijn om van zijn voetbalervaring gebruik te maken. Een voordeel van een tweede trainer is dat naast het trainen in kleine groepen nog meer individuele aandacht besteed kan worden aan de deelnemers zelf. De betreffende speler kan dan even apart genomen worden en verteld worden dat hij bijvoorbeeld beter een actie anders kan maken. Hij zorgt voor een heel nuttig en extra stuk begeleiding.”

Blijven ontwikkelen
De jonge trainer uit Doetinchem blijft zelf ook bezig zichzelf te ontwikkelen. “Ik was al begonnen met de opleiding ‘UEFA C Youth’. Door corona heeft de voltooiing daarvan vertraging opgelopen. Hopelijk kan ik die opleiding volgend jaar mei afronden. Daarna overweeg ik te beginnen met ‘UEFA B Youth’.” In deze opleidingen leren deelnemers om onderdelen die in de wedstrijd aanwezig zijn te vertalen naar trainingen en omgekeerd, alsmede het participeren in een club. Alsof dat nog niet genoeg is, is Kaan in de vorm van een stage-opdracht assistent trainer bij SDOUC O19 (onder 19 jaar).

Kaan Ozerdogan Voetbalschool heeft een duidelijk doel voor ogen met de deelnemers. “Zij kunnen één keer in de week bij ons komen trainen om hun techniek te verbeteren en spelonderdelen te trainen die zij kunnen toepassen in de wedstrijden. Wij willen de spelers echt op een hoger niveau brengen en completer maken. Daarbij hopen we dat zij bij hun eigen club veel vertrouwen krijgen in hun voetbalhandelingen en daardoor veel plezier beleven in het voetbalspel.”

De trainingen van de voetbalschool vinden iedere vrijdag plaats op het hoofdveld van vv Doetinchem en zijn voor jongens en meisjes tussen 6 en 17 jaar. Je hoeft geen lid te zijn van een voetbalvereniging. De groepen worden zo goed mogelijk ingedeeld naar leeftijd en niveau. Aanmelden kan via de website.


kofootballcoach.com