Stefan Selders in actie. Foto: PR
Stefan Selders in actie. Foto: PR

Stefan Selders

Inline skater -19 jaar - Afkomstig uit Deventer

Hoi, ik ben Stefan Selders, 19 jaar en kom uit Deventer. Mijn talent is inline skaten. Inline skates zijn een soort van skeelers, maar dan speciaal gemaakt voor stunten. Hierdoor kan je over dingen heenglijden, springen en dus ook bijvoorbeeld ook salto’s maken. Naast inline skaten ben ik vaak in de sportschool te vinden en ben ik ook druk met een sportopleiding op het Johan Cruyff College in Enschede. Ik volg hier de opleiding Sport & Coaching. Je ziet mij dus bijna elke dag wel in sportkleding lopen.

Inline skaten doe ik al sinds ik 9 jaar ben. Vanaf die leeftijd skatete ik bijna elke dag. Mijn doel op dit moment is om veel te reizen voor wedstrijden en zo ervaring op te doen in het buitenland met skaten. Zo probeer ik steeds meer mezelf te laten zien en een grotere naam te krijgen.

Deze zomer heb ik eindelijk - na anderhalf jaar - weer een wedstrijd kunnen skaten, in Kroatië. Samen met een skatemaatje ben ik hierheen gevlogen en heb ik meegedaan aan de Pannonian Challenge. Ik deed mee met de PRO's en ben tevreden met hoe de wedstrijd verliep. Daarnaast ben ik ook net terug van een trip in Frankrijk. Hier heb ik samen met (hetzelfde) skatemaatje twee weken lang rondgereden. In totaal heb ik daar aan drie wedstrijden meegedaan, op verschillende plekken; eerst aan een FISE-wedstrijd in Canet-en-Roussillon, toen de La Street Republique in Parijs en als laatste heb ik nog geskatet in Reims tijdens een FISE-wedstrijd. Tussen de wedstrijden door heb ik heel veel andere skaters leren kennen. Tijdens zo'n trip kun je super goed groeien in je sport; je traint met andere mensen dan normaal en je komt op andere plekken. Ook zijn de skateparken heel anders dan in Nederland; ze zijn in Frankrijk namelijk veel hoger. Hier is het normaal als de ramps 2 à 3 meter hoog zijn en in Frankrijk zijn ze dus hoger. Ik heb daarom enorm genoten van deze trip!

Ondertussen kijk ik alweer uit naar mijn volgende reis, naar San Josè (Californië). Ik ben door mijn sponsor Shreddbot uitgenodigd om daarheen te komen. Ik ga daar meedoen aan een wedstrijd genaamd ‘Blading Cup’. Dit is een redelijk bekend naam in de inline skate-wereld. Super gaaf dat ik dit mag gaan meemaken en ik hoop dat ik de komende tijd nog veel verder door kan groeien door nog meer op reis te gaan!