Achterhoeks Kampioenschap fietscross

DOETINCHEM - Op zaterdag 30 oktober wordt het Achterhoeks Kampioenschap fietscross in Doetinchem verreden. Gastheer is Fietscrossvereniging De IJsselcrossers en de vereniging is verheugd dat er weer publiek verwelkomd kan worden aan de baan. De toegang is gratis. De wedstrijden starten om 11.00 uur. 

Bergevoet Doetinchem - Asbestsanering & amoveren is hoofdsponsor van de wedstrijd. Bestuurslid Tom van Gessel: "We zijn heel blij met Bergevoet, want dit bedrijf heeft er in deze lastige tijd voor de (amateur)sport mede voor gezorgd dat deze nationale wedstrijd op de BMX-baan in Doetinchem georganiseerd kan worden." Er worden rond de 500 rijders uit heel Nederland aan de start verwacht. Van Gessel: "Ook zijn we heel blij dat we weer publiek aan de baan mogen verwelkomen, dat maakt het natuurlijk helemaal af." Een coronatoegangsbewijs is niet nodig, de toegang is gratis en horeca is aanwezig. De wedstrijden starten om 11.00 uur en eindigen rond 16.00 uur, waarna de prijsuitreiking volgt. De winnaars ontvangen een beker en kampioenstrui.

Olympische sport 
BMX is dé sport waarin snelle benen, behendigheid en een flinke dosis lef samenkomen. Fietscrossen wordt steeds populairder, mede doordat het sinds de spelen van Peking in 2008 een olympische sport is, waarbij de Nederlanders het ook nog eens supergoed doen. Neem de gezusters Smulders en natuurlijk nationale held Niek Kimman. BMX-wedstrijden worden verreden op een baan vol hindernissen. Vergelijkbaar met een motorcrossbaan, alleen een stuk kleiner en korter. Een BMX-baan is meestal tussen de 300 en 500 meter lang. Om direct vanuit de start snelheid te maken, beginnen de coureurs op een startheuvel. Daarna volgen hindernissen als (dubbele) heuveltjes, kombochten en wasborden. Springend, sturend en zwevend bereiken ze uiteindelijk de finish.

De Doetinchemse jongens en meiden van FCC de IJsselcrossers halen op zaterdag de 30ste alles uit de kast voor een mooi resultaat en hetzelfde geldt natuurlijk voor de vrijwilligers van de vereniging, die er alles aan zullen doen om er een geslaagde én gezellige dag van te maken.


www.ijsselcrossers.nl