Twee uur onbeperkt genieten van een Chineesbuffet, Teppan Yaki en sushi, inclusief drank, bij Restaurant Zhou. Foto: PR

Twee uur onbeperkt genieten van een Chineesbuffet, Teppan Yaki en sushi, inclusief drank, bij Restaurant Zhou. Foto: PR

'80% van onze klanten is Nederlands'

Emmerich - In Duitsland zijn Nederlanders weer welkom in de restaurants. In Emmerich is sinds 2015 het Aziatisch restaurant Zhou gevestigd. Gasten kunnen hier voor een vast bedrag twee uur lang genieten van een chinees buffet, Teppan Yaki en sushi.

Frau Zhou vertelt dat de prijs afhankelijk is van de dag waarop men komt eten. Van dinsdag tot en met donderdag is de prijs 20,90 euro, van vrijdag tot en met zondag en op feestdagen betalen volwassen gasten 24,90 euro. Bij de prijs is ook de drank inbegrepen.
Tot de familie Zhou het restaurant drie jaar geleden overnam, kenden veel Nederlanders het All You can Eat and Drink restaurant als Wakelo. De familie heeft de Nederlandse gasten tijdens de coronapandemie erg gemist. "Het is absoluut veilig om weer te komen eten", vertelt Frau Zhou. "Het aantal gasten per avond houden wij nog op 100, terwijl dat er voor corona 300 waren. We hebben een ventilatiesysteem aangeschaft, eigenlijk voor extra zekerheid, want de ruimte is bij ons groot genoeg. Er hangen spatschermen tussen de tafels. In Duitsland geldt, net als in Nederland dat je alleen naar binnen mag met een QR-code. Dat wil zeggen dat je moet aantonen dat je gevaccineerd of negatief getest bent. Het mondkapje is hier nog verplicht als je door de ruimte loopt, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan, maar ook als je naar het buffet loopt. Als je eenmaal aan tafel zit, mag het natuurlijk af."

'Onze garnalen zijn beroemd'
Op de kaart van restaurant Zhou staan gerechten met kip-, rund- en varkensvlees. "Favoriet bij de Nederlander is toch wel Babi Pangang", vertelt Frau Zhou. "Maar er komen ook veel mensen voor onze lekkere vis, inktvis en niet te vergeten de gerechten met eend."
Live cooking is ook erg populair, met twee vis en drie vleesgerechten. "Onze garnalen zijn beroemd. Op speciaal verzoek van klanten serveren we die nu ook tussen de middag." Vegetariƫrs waarderen de Chop-Suey en de knapperige, gewokte groenten. En voor kinderen zijn er favorieten als patat met kipnuggets. "En als de ouders nog even rustig willen eten, kunnen de kinderen zich vermaken in de speelhoek."
Feesten en intiem dineren
Wie een feestje wil geven, kan daarvoor een aparte ruimte reserveren voor zestig tot tachtig mensen. Hier mag muziek gespeeld worden en er kan worden gedanst. Er is ook een ruimte waar een gezelschap vanaf tien tot dertig personen apart kan zitten.
Kerstdagen
Tijdens de kerstdagen zal Restaurant Zhou extra uitpakken. "We hebben dan nog meer gerechten, we grillen bijvoorbeeld hele zalmen. Teppan Yaki is uitgebreider en er zijn meer toetjes. Het is aan te raden om snel te reserveren."