Corine in haar winkeltje Coco's Brocante. Shabby chic noemt ze de stijl van de spulletjes die ze verkoopt.

Corine in haar winkeltje Coco's Brocante. Shabby chic noemt ze de stijl van de spulletjes die ze verkoopt.

Brocantemarkt in de markthal

Algemeen

DIDAM - Het verzamelen en verkopen van brocante is voor Corine Polman een uit de hand gelopen hobby. Van verkoop op marktplaats, via een eigen kraam op markten, is het nu zover dat ze zelf een brocantemarkt organiseert.

Door Karin van der Velden

In de Didamse Markthal zullen op zondag 14 november tussen 10.00 en 17.00 zo’n 38 kramen staan met een enorme variatie aan brocante spulletjes. Voor alle liefhebbers van brocante is er wel iets te vinden in de stijlvol ingerichte verkoopstalletjes. “Dat hoort er ook bij”, vertelt de Didamse Corine, “anders dan bij een rommelmarkt wordt veel aandacht besteed aan de inrichting van een kraam. Ook bij de entree zorgen we voor een gezellig ingerichte zithoek, compleet met kleedjes op de tafel. Op de markten waar ik zelf heb gestaan heb ik een goed beeld gekregen van wat ik wel en wat ik juist niet wilde op de markt die ik nu zelf organiseer.”
Het is de eerste keer dat Corine een brocantemarkt organiseert. “Tja, om met Pippi Langkous te spreken, ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.” Corine benaderde haar contacten. Collega’s die ze op markten weleens tegenkwam. De belangstelling voor een kraam in Didam viel niet tegen. “We hebben kramen met wat wij noemen shabby chic. Daar hou ik zelf ook van. Lieflijke spulletjes zoals meubels en servies, vaak voorzien van roosjes. Er is ook Franse brocante en er staat een dame met brocante kleding, broderie bijvoorbeeld, die nu ook nog draagbaar is. Iemand anders komt uit Duitsland met romantische zelfgemaakte kussens en spreien. En we hebben zowel afgeleefd emaille als de wat nettere versie.” Je mag iets brocante noemen als het dertig jaar of ouder is, vanaf honderd jaar oud is het antiek.

Streekproducten
Er zijn ook kramen met streekproducten, zoals Ons Lokaal uit Stokkum, Zuivelboerderij Hof zum Walde uit Spijk en Molen “De Volharding” uit Zeddam. Buiten staan foodtrucks van Pofferdikkie en Smaak vol Smaak.
Corine’s winkeltje heet Coco’s Brocante. Het winkeltje is op afspraak open. Op verzoek geeft Corine ook workshops. En wie spulletjes te koop heeft, kan contact opnemen.
Bij de ingang van de brocantemarkt wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs. Binnen geldt eenrichtingsverkeer.
De entree bedraagt drie euro dat is inclusief een consumptiebon voor koffie, thee of chocomel. Er kan niet gepind worden.