Grote finale Nationale Diabetes
Challenge met Diemse deelname

ZEVENAAR - Zondag 14 november is de grote finaledag van de Nationale Diabetes Challenge. De finaledag vindt plaats op de atletiekbaan in Zevenaar bij Sportpark Heerenmäten. 

De afgelopen maanden hebben een aantal gemeenten hard geoefend om aan deze dag mee te kunnen doen. In Zevenaar zal er worden meegedaan door wandelgroepen uit Duiven, Loo, Westervoort, Zevenaar en Didam.
De finale valt toevallig ook nog eens samen met de Wereld Diabetes Dag (WDD) die sinds 1991 jaarlijks op 14 november plaatsvindt.

Bas van de Goor
Het evenement in Zevenaar start om 12.00 uur, waar de wandelaars worden welkom geheten door het team van de Bas van de Goor Foundation.
Na een gezamenlijke warming-up, georganiseerd door FeelGoodClub Aerofitt op het middenterrein van de atletiekbaan, gaan de wandelaars dan eindelijk starten met de finale van hun wandelchallenge. De route loopt langs zalencentrum Staring, waar de deelnemers met koffie of thee en een plak cake worden opgewacht. Daarna splitsen de groepen om verschillende afstanden te lopen.
De finish is bij Heerenmäten, waar de wandelaars in de aula van het Liemers College worden getrakteerd op een ‘Healthy High Tea’, verzorgd door cateraar Thoen en Thans. Daarna gaan de wandelaars naar buiten om gezamenlijk op de atletiekbaan de allerlaatste “finale-slotkilometer” af te leggen (2,5 ronde). Iedere deelnemer krijgt tot slot een fraaie NDC-2021 herinneringsmedaille en goodiebag, mede mogelijk gemaakt door Coop Didam
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid.

 In Didam
wordt er
op de
maandag
gestart vanuit
Gezondheidscentrum


De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen! In Didam wordt er op de maandagavond gestart vanuit het Gezondheidsentrum Didam. Wilt u ook een keer meedoen? Aanmelden kan via de balie van het Gezondheidscentrum Didam. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Dit wordt mede gefinancierd door de Gemeente Montferland en het Gezondheidscentrum Didam.
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation, die mensen in beweging brengt naar een betere kwaliteit van leven. In regio de Liemers hebben we dit jaar meegedaan met wandelgroepen in verschillende woonplaatsen onder meer Westervoort, Duiven, Zevenaar Loo en Didam. In Didam lopen de deelnemers in de wintermaanden ook door.
Volgend jaar start er weer een nieuwe Diabetes Challenge en kun je je opnieuw aanmelden of misschien wel voor het eerst. Informatie:


www.nationaledia-beteschallenge.nl