Gijs en Sean werken aan de webshop van het vliegengordijn. Foto: PR
Gijs en Sean werken aan de webshop van het vliegengordijn. Foto: PR PR

Inpakcentrale de Liemers nu Werk & Zo

ZEVENAAR - Inpakcentrale De Liemers in Zevenaar is een arbeidsmatige dagbestedingslocatie van Zozijn. De locatie ontleent de naam aan de activiteiten waarmee gestart werd, namelijk inpakwerkzaamheden. Inmiddels doet de Inpakcentrale veel meer en daarom is de naam veranderd in Werk & Zo.

Bij Inpakcentrale De Liemers in Zevenaar werken mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In een ontspannen en prettige werksfeer kunnen zij hun kwaliteiten zinvol inzetten en zich verder ontwikkelen. In de afgelopen jaren zijn de activiteiten van de Inpakcentrale uitgebreid. Zoals bijvoorbeeld massagekussens vullen, flessen bestikkeren, doosjes vullen, papier verpakken, en dozen vouwen en beplakken. Daarnaast maken zij ook vliegengordijnen voor particulieren.

Breed aanbod
Met dit brede aanbod werkzaamheden bieden zij voor ieder wat wils. Daarnaast kunnen cliënten, die bij de Inpakcentrale als medewerker worden aangesproken, zich op meerdere vlakken ontwikkelen. “Met onze medewerkers bespreken we wat zij leuk vinden, wat ze graag willen doen en wat zij willen leren. We kijken niet naar hun beperking maar passen de werkzaamheden op hen aan. Daarin zijn wij heel vindingrijk. Er is namelijk altijd iets te bedenken zodat iemand de juiste hoeveelheid schroefjes in een zakje kan doen of kaarten kan verpakken. Of een vliegengordijn met een ingewikkeld patroon kan maken” vertelt Iris Ankersmit van de dagbestedingslocatie.
“Ik werk als conciërge van de cursistenruimten bij Werk & Zo. Ik ontvang cursisten, verzorg de koffie en thee en ben aanspreekpunt bij vragen. Omdat ik heel handig ben met Excel zet ik alle vliegengordijnpatronen in Excel. Daarin heb ik ook een handige telmodule gemaakt. Daarmee wordt automatisch berekend hoeveel haakjes en hoeveel van iedere kleur nodig is”, vertelt Gijs die met veel plezier bij Werk & Zo werkt.

Sorteren
Ook Sean zit op zijn plek bij Werk & Zo: “Toen ik hier voor het eerst kwam voelde het gelijk goed. Inmiddels werk ik hier alweer een half jaar. Ik tel, sorteer en weeg benodigdheden voor het vliegengordijn zodat mijn collega’s die kunnen maken. Daarnaast ben ik gevraagd om mee te denken over de website van het vliegengordijn. Ik heb fijne collega’s en de sfeer is hier fantastisch!”
Naast arbeidsmatige activiteiten, kunnen er activiteiten worden gevolgd die hun zelfstandigheid vergroot en bijdraagt aan hun vitaliteit. Zoals workshops beweging en voeding, computercursus, beeldbellen en andere cursussen die aansluiten bij ontwikkelvragen van cliënten. Daarom is de nieuwe naam ook Werk & Zo.

Helpen een handje
Heeft jouw organisatie werkzaamheden die handmatig moeten worden gedaan, die tijdrovend zijn maar geen tijdsdruk hebben? Zoals inpakken, ompakken, verpakken, assembleren en bestikkeren? De medewerkers van Werk & Zo helpen graag. Zo geven we samen invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Over Zozijn
Zozijn biedt liefdevolle en vakkundige zorg, ondersteuning en begeleiding aan: kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen, volwassenen met een beperking en volwassenen, kinderen en jongeren met niet-aangeboren hersenletsel. Zodat zij tot bloei komen, zich kunnen ontwikkelen en mee kunnen doen in de samenleving.