Scouting Didam stelt viering 75-jarig jubileum uit

DIDAM - Scouting Sint Willibrord groep uit Didam is opgericht in 1946 en dat betekent dat de groep dit jaar 75 jaar bestaat. Voor 20 november stonden er diverse festiviteiten op de planning, deze zijn helaas uitgesteld.

Door het oplopend aantal besmettingen en de huidige coronamaatregelen, heeft het bestuur van Scouting Didam helaas moeten besluiten de festiviteiten rond het 75-jarig jubileum tot nader orde uit te stellen.
“Gezondheid staat voorop. We nemen daarmee, als groep, onze verantwoordelijkheid en hopen een steentje bij te dragen aan de veiligheid en gezondheid van iedereen die ons lief is. Daarnaast, met de huidige maatregelen, kunnen we ons jubileum niet meer vieren zoals we dat graag willen vieren. We willen alle vrijwilligers die hier tijd en energie in hebben gestoken niet te kort doen en hebben daarom helaas moeten besluiten tot uitstel.” aldus Marion van der Ende - Wiendels (Voorzitter Scouting Didam).
Scouting Didam organiseert op een later moment alsnog een jubileum dag, waarbij belangstellende welkom zijn en kader- en jeugdleden laten zien wat ze zoal binnen Scouting Didam doen. Daarnaast kijken ze terug op de historie van Scouting Didam. Ook oud leden worden opgeroepen om zich te aan te melden via 75jaar.scouting-didam.nl of 75jaar@scouting-didam.nl.
Toch is er nog wel positief nieuws te melden: Rob van der Ende (Ledenadministratie Scouting Didam) ”Ondanks alle corona maatregelen, waarbij er veel gevraagd is van de creativiteit en improvisatie van onze vrijwilligers, door activiteiten aan te passen voor 1,5 meter of het organiseren van online-opkomsten, hebben wij onze leden toch een programma aan kunnen bieden. Mede daardoor hebben we het ledenaantal afgelopen jaar zien stijgen.Met name de Welpen (jongens & meiden 7 - 11 jaar) hebben zo een groei doorgemaakt, dat we inmiddels een wachtlijst hebben. Voor de overige speltakken (jongeren tussen 5 en 23 jaar) kunnen er nog altijd leden bij. Potentiële leden kunnen vier opkomsten gratis en vrijblijvend deelnemen om te kijken of het iets voor ze is.”
Meer informatie op de website.


www.scouting-didam.nl of ledenadministratie@scouting-didam.nl