Jubileumconcert D.E.S. in Nieuw-Dijk geannuleerd

NIEUW-DIJK - Het jubileumconcert van muziekvereniging D.E.S. uit Nieuw-Dijk op zaterdagavond 27 november in zaal Steak’m is geannuleerd. De vereniging geeft gehoor aan de oproep van de overheid om contacten zoveel mogelijk te beperken.  

“Heel erg jammer” geeft voorzitter Tom Kluitman aan. “We wilden graag een concert organiseren zoals we dat gewend zijn, met veel bezoekers, een feestelijk programma en na afloop gezellig bijpraten met een drankje. Maar daar zijn nu geen mogelijkheden voor.”
De opzet van het concert was het 100-jarig bestaan vieren met mooie muziek, oude foto’s en verhalen. Er stonden optredens gepland van de fanfare onder leiding van Jilt Jansma en van de slagwerkgroep onder leiding van Edwin Rosmulder. Ook zou een aantal jubilarissen in het zonnetje worden gezet.
De voorbereiding startte al in 2020. De muziekcommissie maakte toen een selectie uit de archieven van 100 jaar muziek in Nieuw-Dijk. “We gaan nu op zoek naar een nieuwe datum in 2022”, zegt Kluitman.
November leek een drukke maand te worden voor de fanfare en de slagwerkgroep. De vereniging repeteerde al volop voor de Sinterklaasmiddag en de beide pronkzittingen. Helaas zijn ook deze evenementen geannuleerd.