Shanna, Christien en Jessica in de salon van Lorny Wanders Haarmode. Foto: Aangeleverd

Shanna, Christien en Jessica in de salon van Lorny Wanders Haarmode. Foto: Aangeleverd

Veertig jaar Lorny Wanders
Haarmode in Didam

DIDAM - Veertig jaar geleden begon Lorny Wanders zijn eigen kapperszaak in Didam. Lorny was toen pas eenentwintig jaar. "We zijn een familiekapper voor jong en oud. We doen het klassieke en moderne kapperswerk", vertelt Christien Wanders. 

Door Karin van der Velden

Christien is tegenwoordig het gezicht van de kapperszaak. Lorny is achter de schermen actief. Nadat hij 25 jaar geleden ziek werd, moest hij helaas met het kappersvak stoppen. Nu is hij de steun en toeverlaat van Christien, doet de administratie en de marketing. Met zijn bedrijf LaMedia helpt hij ook andere klanten met digitale oplossingen. De nieuwste ontwikkeling bij de kapsalon is dat klanten nu via een app afspraken kunnen maken.
"In de tijd dat ik de kapperszaak in Didam heb, zijn er heel wat kappers gekomen en gegaan", vertel Lorny. "Alleen Scheerder Intercoiffure zit er nog wat langer dan wij, alle andere kappers zijn na ons begonnen."
Het idee om kapster te worden, ontstond bij Christien pas nadat ze Lorny leerde kennen: "Ik heb even in de zorg gewerkt en ben opgeleid tot modinette. Toen Lorny met de kapsalon begon, heb ik eerst achter de schermen gewerkt. Tot ik besloot om in de avonduren de kappersschool te doen. We begonnen in 1981 in het pand van Greetje Botteram (hoek Spoorstraat - Wilhelminastraat, waar nu een shoarmazaak zit) en verhuisden in 1987 naar de huidige locatie aan de Spoorstraat 6. We wonen achter de zaak."
De medewerkers van Lorny Wanders Haarmode werken er ook al heel lang. "Shanna is er al ruim twintig jaar en Jessica alweer zeven. Omdat we de salon aan huis hebben, zijn ze een beetje deel van ons gezin geworden."
In de salon kunnen klanten terecht voor het klassieke kapperswerk, zoals watergolf en permanent. Maar ook voor het moderne werk zoals bayalage en het kleuren in verschillende schakeringen weten klanten de salon te vinden. "We zijn een familiekapper, voor kinderen, dames en heren. Omdat we regelmatig trainingen volgen, blijven we goed bij."
Een echte specialisatie van Lorny Wanders Haarmode is het aanmeten van haarwerk. "We zijn ANKO gecertificeerd haarwerk specialist en hebben contracten met alle zorgverzekeraars." Dankbaar werk, vindt Christien het: Als iemand uiteindelijk zegt dat het is meegevallen, ben ik blij dat ik daaraan heb bijgedragen."
Lorny Wanders Haarmode bestaat op 7 december 2021 veertig jaar. Voor de klanten van de kapsalon ligt de komende tijd een attentie klaar.