Evaluatie wasservice

MONTFERLAND - De gemeente Montferland vindt het belangrijk dat inwoners die zelf niet (meer) kunnen zorgen voor een schoon en leefbaar huis, moeten kunnen rekenen op ondersteuning. Nu en in de toekomst. Daarom wordt sinds 1 april 2021 de Hulp bij het Huishouden anders georganiseerd en biedt de gemeente aan haar cliënten met een wasindicatie, een centrale wasservice aan. 

Nu, ruim een half jaar later, maakt de gemeente Montferland de balans op voor de wasservice door middel van een tussentijdse evaluatie.
Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente stemde vorige week dinsdag in met het eerste, cijfermatige deel van de tussentijdse evaluatie.
Door middel van een raadsbrief informeerde het college de gemeenteraad over het klantenbestand voor én na de invoering van de wasservice, het aantal (on)gegronde bezwaren en het financiële effect voor de gemeente.

Kwalitatieve evaluatie
Begin 2022 voert de gemeente een klanttevredenheidsonderzoek over de wasservice. Om de objectiviteit van deze evaluatie te waarborgen, voert een externe partij dit onderzoek uit.
Daarnaast wordt de Sociale Raad Montferland en de themawerkgroep Sociaal Domein van de gemeenteraad door het college nauw betrokken bij de opzet van de evaluatie.
Het college evalueert ook de wijze waarop de was service geïmplementeerd is.