'Wees loyaal, koop lokaal'

DIDAM - Veel winkels en horecagelegenheden in Didam hebben opnieuw de deuren moeten sluiten. Corona zorgt alweer voor een harde lockdown, juist in de periode waarin winkeliers normaal gesproken topdagen hebben. De ondernemers worden opnieuw getroffen tijdens de dagen waarop veel cadeautjes worden gekocht en nieuwe, feestelijke kleding wordt aangeschaft. Gastvrij Didam doet een oproep: Wees loyaal, koop lokaal.

Er kan nog steeds veel. Alle essentiƫle winkels blijven gewoon open. De bakkers, slagers, groenteboer, kaasboer en de supermarkten bijvoorbeeld. Maar ook de drogisterijen, de natuurwinkel en winkels die lekkernijen verkopen. Bij dierenspeciaalzaken en trimsalons kunt u gewoon voor uw huisdieren terecht.
Via click en collect kunt u toch uw aankopen bij uw lokale winkelier doen. Veel winkels in Didam hebben een webshop en als die er niet is, kunt u telefonisch uw bestelling doorgeven. Modezaken zorgen er veelal voor dat u thuis uw keus kunt maken. Let ook op de Facebookpagina's om inspiratie op te doen.
Dienstverleners die zich richten op uw gezondheid mogen dat blijven doen. De opticiens en audiciens bijvoorbeeld, Ans Koster mag de Mammacare klanten na afspraak ontvangen. Onder voorwaarden mogen ook schoonheidssalons huidverbeterende behandelingen voortzetten. Zij bellen u als uw behandeling mag doorgaan. Lorny Wanders Haarmode blijft bereikbaar voor het aanmeten van haarwerk. Sommige kappers verkopen producten, waarmee u bijvoorbeeld uitgroei kunt bijwerken.
De bloemisten mogen de verkoop buiten voortzetten. Kwetsbare producten kunt u in de etalage bewonderen en aanschaffen. En als u iets wilt laten repareren, dan kan dat gewoon. Kleding, schoenen en fietsen en elektronica bijvoorbeeld. Ook bij de stomerijen kunt u nog steeds terecht.
Horecaondernemers zouden het enorm op prijs stellen als u voor de kerstdagen bij hen uw lekkers inkoopt. U kunt feestelijke maaltijden vooraf bestellen en afhalen.
Gastvrij Didam had voor de laatste dagen van het jaar nog wat leuke activiteiten gepland. Helaas kunnen die ook niet doorgaan. De kassabonnenactie gaat wel gewoon door. De brievenbus is verhuisd naar IJs&More. Doe uw aankopen lokaal. Gooi de kassabon met uw naam en telefoonnummer in de brievenbus en maak kans op een cadeaubon van 25 euro waarmee u bij een van de Didamse restaurants terecht kunt. Om nu af te halen of om straks lekker uit eten te gaan.