Kerststal. Foto: Hennie Freriks
Kerststal. Foto: Hennie Freriks Hennie Freriks.

Kerstversiering in
Sint Suitbertuskerk

STOKKUM - Helaas is er geen bijeenkomst met gebed en zang met Kerstmis in Stokkum in de Sint Suitbertuskerk. Corona maakt het ook dit jaar niet mogelijk.

De Sint Suitbertuskerk is echter gewoon open voor een moment van stilte of een gebed. Maar er is meer.
Stokkum laat echter Kerstmis niet zomaar voorbij gaan. Het kerkplein bij de Sint Suitbertuskerk is mooi versierd. Met de eerste adventszondag kwamen een dame en heren van de Midwinterhoorngroep Bergh "anbloazen".
Wekenlang zijn vrijwilligers in de weer geweest om de kerststal op te bouwen en de kerk te versieren. In het kerkportaal staat een reuze adventskrans. In het middenpad van de kerk staan drie tafels met prachtige kransen. Over de kerkbanken zijn lampjes gehangen en ook staan er prachtige bloemstukken. In de kerststal ontbreken zelfs een paar houten klompen niet. In de kerk is een looproute aangegeven.
Natuurlijk ontbreekt de kerstmuziek niet. Achterin de kerk kan een kaars worden aangestoken.
Bij de kaarsentafel staat een foto van Pastoor Nollen. Sinds 1967 was hij Pastoor in Stokkum. Hij overleed op 1 november 2016 op 94-jarige leeftijd.
De versiering van de Stokkumse kerk is een initiatief van van Stichting Vrienden van Suitbertus. De Sint Suitbertuskerk is dagelijks geopend. De toegang is gratis. De coronavoorschriften zijn van toepassing.