Welke oudere kan wel wat steun gebruiken?

MONTFERLAND - Bent u of kent u een oudere die wel een hart onder de riem kan gebruiken? Voedselbank Montferland start volgende week met uitdelen van Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes aan ouderen in Montferland die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

In Nederland leven naar schatting ruim 400.000 ouderen rond het sociaal minimum. Met de steunpakketjes, die verkregen worden via het Armoedefonds steken hulporganisaties de ouderen deze winter een hart onder de riem. Als u iemand kent die u een steunpakketje gunt, geef dan zijn of haar naam en adresgegevens door per e-mail via voedselbankmontferland@gmail.com of telefonisch op 06-49394026. Het is de bedoeling dat ouderen het gevoel krijgen ‘iemand denkt aan mij'.
Belangrijk aspect van het project is dat ouderen met de tegoedkaart, zélf kunnen kiezen waaraan ze dit extra budget besteden. U mag ook een pakketje voor uzelf aanvragen als u wel een steuntje kunt gebruiken. Natuurlijk gaat de voedselbank discreet om met gegevens die verstrekt worden. Het pakketje past door de brievenbus.
Stichting Armoedefonds stelt honderd steunpakketjes beschikbaar. In de pakketjes zitten onder andere een tegoedkaart van 25 euro van Albert Heijn en een van 10 euro van Etos. In coronatijd mag bescherming niet ontbreken, dus bevat het pakket ook mondkapjes.
"De impact van armoede op ouderen is extra groot, omdat zij nauwelijks zicht hebben op financiële verbetering en een sociale kring van familie en vrienden vaak ontbreekt”, aldus Irene Verspeek van het Armoedefonds.
Stichting Voedselbank Montferland helpt mensen die niet genoeg geld hebben om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. Door corona zijn er meer mensen met financiële moeilijkheden. Tot 31 maart 2022 geldt er daarom geen inkomensdrempel.


www.armoedefonds.nl