De bestelde eieren worden vóór Pasen bezorgd. Foto: PR
De bestelde eieren worden vóór Pasen bezorgd. Foto: PR Pixabay

Eierenactie voor Stokkumse Zandhaas

STOKKUM - Stokkum heeft al sinds 1968 een nieuwsblad. Nieuwsblad De Zandhaas is niet meer weg te denken in Stokkum. Vele vrijwilligers zorgen voor de totstandkoming van De Zandhaas. Alleen de opmaak en druk wordt uitbesteed. Het nieuwsblad wordt in een oplage van 800 stuks tien keer per jaar gratis huis aan huis verspreid in Stokkum en ook bij de adverteerders. 

Ook zijn er afhaalpunten bij de Stokkumse Sint Suitbertuskerk en bij Kachelhöltje in 's-Heerenberg. Sinds kort ligt De Zandhaas ook ter inzage op het gemeentehuis in Didam. Nieuwsblad De Zandhaas wordt gevuld met verhalen en foto's over wat er leeft in Stokkum. Het blad wordt door jong en oud gewaardeerd.
De Zandhaas is ook sinds enkele jaren ook digitaal beschikbaar. De digitale versie is te vinden op www.zandhaas.jouwweb.nl of op de Facebookpagina Zandhaas.Stokkum. Gemiddeld wordt de digitale editie 300 keer gelezen. Zowel de website als de Facebookpagina zijn gratis accounts en worden door eigen mensen beheerd.
Dat de digitale editie van De Zandhaas een succes is, blijkt ook uit de reacties van oud-Stokkumers uit onder meer Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Australië en de Verenigde Staten.
De inkomsten van de Zandhaas komen hoofdzakelijk uit advertenties, giften van verenigingen en donaties van particulieren. Zowel de drukkosten als de papierprijs is gestegen. De makers komen in de week voor Pasen, van 9 tot en met 16 april, huis-aan-huis in Stokkum voor een vrijwillige financiële bijdrage. Voor elke donatie van tien euro is er weer een cadeau. "Omdat we, net als in 2016 en 2019, voor Pasen de actie houden en de Zandhaas familie is van de Paashaas, krijgt iedere gever van tien euro een doos met tien kakelverse eieren cadeau. Natuurlijk zijn we met elke euro dik tevreden. De eieren krijgt u direct uitgereikt of iets later, maar vóór Pasen. U mag ook een bedrag overmaken op IBAN NL62 RABO 032 66 18 309 ten name van Nieuwsblad De Zandhaas."