Bedevaart Lourdes

DIDAM - Parochie H. Gabriƫl houdt een pelgrimage naar Lourdes van 17 tot en met 22 september, per vliegtuig. Vanuit het pastoresteam zal er ook iemand mee gaan.

Lourdes is een plaats in het zuiden van Frankrijk waar op 11 februari 1858 voor de eerste keer Maria verscheen aan het eenvoudige boerenmeisje Bernadette. Maria verscheen meerdere malen aan haar. Niet aan de machthebbers, niet aan de groten der aarde, maar aan haar het arme boerenmeisje. Er  is hier een heiligdom gebouwd dat sindsdien vele mensen trekt. Zieken, gezonden, zoekers en niet-zoekers, jong en oud.
"Bent u verder goed ter been maar kunt u het lopen in Lourdes niet volhouden dan wordt er voor u daar ter plekke een rolstoel geregeld. Wel dient u zelf te zorgen dat er iemand meegaat die u dan duwen kan. Hebt u meer zorg nodig, ook dan is het mogelijk om in deze week met ons mee te reizen. U verblijft dan in een zorghotel of in het accueil met de nodige zorg van de vrijwilligers die vanuit Huis voor de Pelgrim hiervoor meegaan. Er is een mogelijkheid dat partners en of familieleden kunnen verblijven bij u."
Op dinsdag 5 april is er om 19.30 uur een informatieavond over de bedevaart in het parochiecentrum Didam Mariakerk. Info: Riet Visser 06-53769840, lourdes@parochiegabriel.nl.