Op de voorgrond Wim en Hennie Vos. Foto: Marlous Velthausz
Op de voorgrond Wim en Hennie Vos. Foto: Marlous Velthausz

Wim Vos geeft na 35 jaar het klaverjasstokje door

Maatschappij

’S-HEERENBERG/LENGEL – In de jaren tachtig richtte Wim Vos een klaverjasclub op. Het onderkomen was toen in het Barghse Huus in ’s-Heerenberg. Daar werd twee keer per week met veel plezier een kaartje gelegd, maar door veranderingen in het Barghse Huus moest er gezocht worden naar een andere locatie. Die werd gevonden in het Bosmanhuus in Lengel. Nog altijd wordt er geklaverjast, maar nu staat er iemand anders aan het roer van de vereniging.

Door Marlous Velthausz

Wim Vos regelde samen met zijn vrouw Hennie alles voor de klaverjasclub. Van materialen verzorgen, prijzen inkopen, invallers regelen tot zowat de hele administratie van de club. Vanaf zijn 85ste levensjaar werd het langzaam tijd om het klaverjasstokje aan iemand anders over te dragen en diegene in te werken voor het voorzitterschap. In Herbert Megens, die zelf ook een fanatiek klaverjasser is, vond hij een goede vervanger.
“Menig ’s-Heerenbergenaar weet waarschijnlijk niet zo snel wie Wim Vos is”, vertelt Ursula Bouwmeester die een van de leden van de club is. ”Als we dan zeggen dat hij de zingende bakker van vroeger is, dan weet menigeen het wel. Wim heeft altijd een enorme humor en was in de decennia hiervoor vaak luidruchtig aanwezig. Nu hij de leeftijd van 87 jaar heeft bereikt en mede door wat ziektes is hij een stuk rustiger geworden. Maar klaverjassen doet hij nu nog elke week en de humor is er ook nog steeds.”
“Klaverjasclub De Pit is blij dat ze een goede locatie hebben gevonden in het Bosmanhuus. Ze voelen zich er thuis. De goede parkeermogelijkheden, gelijkvloerse ruimtes, de ventilatie en vooral de hartelijke bejegening door de vrijwilligers maken het iedere woensdagmiddag een feestje om te gaan klaverjassen. Voor veel leden is het soms hun enige uitje”, aldus Bouwmeester.
Iedere woensdagmiddag wordt er van 13.15 tot 16.30 uur gekaart. De groep bestaat uit een mix van mannen en vrouwen, waarbij leeftijd er niet toe doet. Er wordt vooral voor de gezelligheid gekaart. Beginnende klaverjassers krijgen de kans om zich te kunnen ontwikkelen. De kosten zijn 3 euro per persoon en dat is inclusief een kopje koffie of thee en natuurlijk kans op een van de prijzen.

Wie graag wil klaverjassen is van harte welkom om een keer langs te komen op de woensdagmiddag of contact op te nemen met Herbert Megens via tel. 06-28426058.