Bajazzo Bigband Emmerich. Foto: Henk van Raaij
Bajazzo Bigband Emmerich. Foto: Henk van Raaij Henk van Raaij

Concert Bajazzo Bigband

EMMERICH - De Bajazzo Bigband Emmerich kan op zondag 8 mei vanaf 18.00 uur eindelijk weer eens het jaarlijkse concert geven na een lange coronastilte. Het gebeurt dit jaar in het Stadttheater in Emmerich. Ongeveer de helft van de leden van de bigband komt uit Emmerik en omstreken en de andere leden wonen in gemeente Doetinchem en gemeente Montferland.

Om toch tijdens de verschillende lockdowns samen te kunnen blijven musiceren, is er een online-video gemaakt. En in december 2021 kon de bigband weer live optreden tijdens de Kerstmarkt in Kleve.
Onder leiding van de nieuwe dirigent Maurice Ditmer heeft de bigband hard gewerkt aan een nieuwe sound. Vanaf september 2019 heeft hij het dirigeerstokje overgenomen van Christian Mallach. Ditmer studeerde klassiek trompet maar heeft ook de bijvakken jazz trompet, schoolmuziek en orkestdirectie gedaan. Hij heeft zeer afwisselende stukken aan het repertoire toegevoegd. Hij weet heel goed hoe hij de verschillende stijlen zoals bijvoorbeeld swing, funk, latin over moet brengen.
Ook zangeres Carla Herfterkamp uit Zevenaar gaat optreden op 8 mei. Ze zingt al een aantal jaren bij de Bajazzo Bigband en weet met haar ‘jazzy’ geluid en timing een gevoelige snaar te raken.
Kaarten à 13/10 euro zijn online te koop via www.reservix.de/tickets-bajazzo-jahreskonzert of rechtstreeks bij het Stadttheater in Emmerik in Duitsland.